Місто

Приватний ЖЕК у Житомирі бере гроші за довідки, а розраховуватись просить через «Сбербанк Росії»

24 October 2017, 18:13

Житомирська приватна компанія «Коменерго» запровадила тарифи на виписки з домової книги, а кошти просить перераховувати на розрахунковий рахунок у «Сбербанку Росії».

Про це Житомир.info 24 жовтня написала читачка.

«Я сама виховую свою донечку і, як одинока мама, кожні 6 місяців я повинна переоформлювати папери на соціальну допомогу. На оформлення потрібні довідка з ЖЕКу про склад сім'ї. До цього часу вони були безкоштовні, сьогодні я отримала шок. Мало того, що я отримую копійки , так з мене ще вимагають кошти за маленький папірець. Сума, яку треба сплатити – 9 гривень 54 копійки. Однак я мало не впала, коли побачила, на який банк потрібно зробити перерахунок», - написала жителька Польової Ірина.

На знімках, які надіслала Ірина – наказ керівника ТОВ Керуюча компанія «Коменерго-Житомир» П. М. Піщуліна від 2 жовтня 2017 року «Про встановлення вартості послуг для мешканців, які проживають в будинках приватного сектору», калькуляція вартості послуг паспортистів з надання виписки з «Будинкової книги» про склад сімей та рахунок у Сбербанку Росії.

Нагадаємо, в Житомирі нараховується 9 комунальних і 7 приватних ЖЕКів, в тому числі – ТОВ КК «Коменерго-Житомир».

4 року тому повідомлялося, що приватна компанія «КомЕнерго-Житомир» обслуговує мікрорайон «Польова» та вулицю Гагаріна. В її утриманні нараховувалося 205 житлових будинків загальною площею 544 тисячі кв. м. Приватна компанія обслуговувала 30 тисяч жителів, мала 12,5 тисячі особистих рахунків абонентів, а обсяг прибудинкової території становив 303,3 тис. кв. м. Директором ТОВ «Керуюча компанія «КомЕнерго-Житомир» був Юрій Антіпов, який у 2016 році був призначений радником мера Житомира «на громадських засадах», а з січня 2017 року – штатним радником.

Нагадаємо, що «Сбербанк Росії» – це найбільший банк РФ. Має дочірні банки в багатьох країнах СНД та Європи, в тому числі в Україні.

Як повідомляв Житомир.info, активісти протестували проти розміщення «банку окупанта» на центральному житомирському майдані і 14 березня 2017 року залили червоною фарбою двері і фасад «Сбербанку» на майдані Соборному.

Фотокопії документів, надіслані читачкою

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі