Місто

30 спортсменів з 4-х областей з’їхалися у Житомир на турнір з регбі на візках

28 October 2017, 13:16

Обласний турнір з регбі на візках стартував у Житомирі. Для участі у змаганнях з’їхалися 4 команди з Житомирської, Київської, Одеської та Рівненської областей.
Відкритий турнір Житомирської області з регбі на візках стартував 28 жовтня і триватиме 2 дні.

«Регбі на візках – це параолімпійський вид спорту. Він також входить до програми міжнародних змагань “Ігри нескорених” серед військовослужбовців, які отримали травми чи інвалідність. На жаль, збірна команда України не бере участь у параолімпійських іграх. Цей вид спорту тільки набуває розвитку на території України. Одним із засновників по розвитку цього виду спорту став і наш житомирський центр інвалідного спорту. У минулому році ми провели перший турнір, а в цьому – вже Другий обласний турнір, мета якого – залучити не менше 8 команд. Тоді буде повноцінний чемпіонат України. І за підсумками чемпіонату України, керівництво українського центру “Інваспорт” змушене буде виставити команду на чемпіонат Європи, світу, і на параолімпійські ігри. Тобто, ми на шляху становлення до участі у параолімпійських іграх», - розповів начальник Житомирського регіонального центру «Інваспорт» Юрій Панасюк.



Самі спортсмени зізнаються, для перемоги тут важливий командний дух і злагоджена робота, а також розповідають про проблеми, які має цей вид спорту: спеціальні візки коштують від кількох тисяч євро, а члени команд, які живуть у різних куточках області, не мають можливості часто тренуватися разом.

Змагання проходять у залі Житомирського вищого професійного училища-інтернату, повболівати за спортсменів можна за адресою вул. Небесної сотні, 43-а.

Як повідомляв Житомир.info, 28-29 жовтня жителі міста зможуть побувати на тренінгах і семінарах «Пласту», подивитися на роботів в агроуніверситеті та підтримати свою команду на змаганнях з футзалу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі