Влада

У лісах Житомирської області почали підраховувати завдані бурштиношукачами збитки

1 November 2017, 13:11

В одному з лісництв Олевського району Житомирської області вже підраховують збитки, завдані старателями.

Про це з посиланням на начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Андрія Курінського 1 листопада повідомила прес-служба Житомирської  облдержадміністрації.

«За дорученням голови ОДА Ігоря Гундича на Житомирщині вже почали рахувати збитки за знищення лісових насаджень, завдані внаслідок роботи копачів на території Тепеницького лісництва в Олевському районі», - інформує прес-служба.

«Наші працівники вже виїхали на місце, де працювали копачі, та почали рахувати збитки. Спочатку вони обстежать місця, якщо є пошкодження покриву – будемо залучати ще й екологічну інспекцію», – сказав Андрій Курінський.

Він додав, що далі із актами обстеження управління звернеться до правоохоронних органів області для відкриття кримінального провадження.

Нагадаємо, що в 2015 році збитки від незаконного добування бурштину-сирцю на землях лісогосподарського призначення Білокоровицького та Олевського лісгоспів складали близько 100 тисяч гривень. Тоді Андрій Курінський так описував масштаби втручання: «Дерева або зрубані, або впали від пошкоджень кореневої системи. Загалом площа таких насаджень складає понад 174 га».

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно в Житомирській області наклали арешт на 11 автомобілів та інвентар, за допомогою якого старателі добували бурштин. На сесії Житомирської облради, яка запланована на 2 листопада, депутати хочуть підтримати звернення рівненських та волинських депутатів про бурштин та торф.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі