Місто

У Житомирі на стадіоні «Полісся» будують насосну станцію для поливу газону

1 November 2017, 13:38

Станом на 1 листопада 2017 року на житомирському стадіоні «Полісся» продовжуються ремонтні роботи.

Фотокореспондент Житомир.info побачив, як зранку на стадіоні працює багато техніки та робітників. Тому ми вирішили поцікавився у директора департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Житомирської ОДА Романа Щебетова, як просувається реконструкція.

«Як вже відомо, прийнято рішення для підвищення категорії, для атестації стадіону – влаштувати підігрів футбольного поля. Враховуючи строки поставки, монтаж підігріву, він завершиться в зимній період. У зв’язку з цим, влаштування вже зеленого газону буде здійснюватися по весні. Тому що першочерговим проектом не передбачався підігрів і така велика категорія стадіону – це буде перша категорія. Наразі вже повністю підготовлена основа під асфальтування, резинове покриття знаходиться на стадіоні, на будівельному майданчику. Наступного тижня очікуємо гарної погоди, аби почати роботи по облаштуванню асфальтного покриття. Також будується насосна станція, яка буде забезпечувати водою автоматичний полив, який також не був передбачений. Це робиться також для підвищення категорійності стадіону. Для цього будуть виділятися ще додатково кошти. Частково кошти виділятимуться на сесії, а частково за рахунок Фонду регіонального розвитку. Я вже був на міжвідомчій комісії, і нам погодили додатково фінансування. Зараз проект повністю з усіма вимогами до І категорії проходить державну експертизу, і після неї, я тільки зможу сказати повну вартість стадіону», - сказав Роман Щебетов.

Нагадаємо, на житомирському стадіоні «Полісся» планують зробити гранітні доріжки із зображенням футбольних м’ячів Ліги чемпіонів.

Як повідомляв Житомир.info, 28 вересня у Житомирській облдержадміністрації повідомили, що на стадіоні «Полісся» хочуть влаштувати підігрів поля, щоб проводити матчі прем’єр-ліги. 4 серпня 2016 у Житомирській ОДА показали, як виглядатиме стадіон «Полісся»після реконструкції. 25 березня губернатор попередив посадовців, що стадіон «Полісся» не має бути зроблений так похабно, як манеж.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі