Політика

У БПП «Солідарність» розповіли про результати своїх кандидатів на перших виборах ОТГ Житомирської області

1 November 2017, 17:51

Новообрані голови об’єднаних територіальних громад, які йшли на вибори від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» або за його підтримки, зібралися у приміщенні обласного осередку партії, де їх привітали з перемогою і дали настанови на подальшу роботу.

Серед переможців – представники шести ОТГ: Сергій Волощук у Ємільчинській громаді, Павло Кравчук у Піщівській, Іван Коруд в Овруцькій, Олександр Гаврилюк у Пулинській, Володимир Тетерський у Радомишльській та Сергій Сокальський у Глибочицькій громаді.

«Боротьба була дуже напружена, як за посади сільських, міських голів, так і на кожному окрузі. Тому що кандидати в депутати, які йшли, розуміють про те, що реальні повноваження, реальні можливості впливати на процеси вони будуть мати якраз в ОТГ. Тому що і районні ради, і районні державні адміністрації уже свої повноваження у певній мірі втрачають. Тому вже сьогодні треба налаштуватися всім, хто виграв вибори, налаштуватися на конструктив, на співпрацю, щоб вирішувати ті проблеми, які наболіли, які турбують жителів цих громад», - зазначив голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма.

Представники БПП очолили 6 із 13 новостворених об’єднаних територіальних громад. Крім того, значну підтримку отримали і кандидати у депутати. Представники «Солідарності» отримали 50% у Ємільчинській ОТГ, 42% - у Любарськійй, 50% - у Піщівській, 30% - у Словечанській, 20,5% - в Овруцькій ОТГ. Партійне керівництво чекає від депутатів злагодженої роботи на користь громад.

«Результатом ми задоволені. Звичайно, хотілося б більше, але ми отримали те, що отримали. Команда повинна розуміти один одного, міські голови повинні спілкуватися і ділитися досвідом. Чого ми очікуємо? Ми очікуємо покращення якості життя у цих громадах. ОТГ - це не політичні органи. Їхня основна задача - щоб у місті працювала економіка, щоб комунальні служби займалися тим, чим повинні займатися. Люди, які стали на чолі - це господарники. І це їхня основна задача», - сказав голова Житомирської територіальної організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Олександр Рабінович.

Голови новостворених громад зазначили, що готові працювати на результат.

«Щодо об'єднання громади я жалкую, що ми 2 роки не мали підтримки з боку держави і дуже багато втратили, а проблем у нас дуже багато. Перше - потрібно зберегти і підтримати людей, які сьогодні проживають у громаді. У нас увійшло 69 населених пунктів, 16 місцевих рад. Дорожнє, автобусне сполучення, первинна медицина, розвиток дошкільної, шкільної, позашкільної освіти, культури. Найосновніше - це залучення інвестицій і створення робочих місць. Це найбільш пріоритетні завдання, які стоять перед нами. Я думаю, що ми не будемо відтягувати, будемо братися за роботу для того, щоб всі організаційні питання розглянути на перших пленарних засіданнях сесії, і вирішувати ті завдання, які сьогодні перед нами поставили люди», - поділився планами Овруцький міський голова Іван Коруд.

Голова Житомирської територіальної організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» звернув увагу на те, що у кожному районі області працюють громадські приймальні, де мешканці матимуть можливість регулярно зустрічатися з новообраними депутатами.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі