Влада

Міська рада у Житомирській області уклала договори на капітальні ремонти асфальту з гарантією всього на 1 рік

2 November 2017, 12:10

У 2017 році на капітальний ремонт двох вулиць у Малині виділили 400 тис. грн. У той же час на поточний ремонт 27 вулиць та провулків витратять майже мільйон. 

Про це у відповідь на запит Житомир.info повідомляє Малинська міська рада.

Усі ремонти по місту робить одне комунальне підприємство – «Малин». Керує ним  Микола Стурчак.

Пощастило жителям вулиць Лисенка та 30 років Перемоги – тут асфальтобетонне покриття ремонтуватимуть капітально. Відповідно до інформації з сайту електронних закупівель Prozorro, за вулицю Лисенка КП «Малин» отримає 97 тис грн, за 30 років Перемоги – 290 тис. грн.

Згідно з договором, гарантувати якість капітального ремонту за 400 тис. грн комунальне підприємство може всього 1 рік. Для порівняння, якщо Житомирська міська рада укладає договір з підрядником, гарантійний термін експлуатації складає мінімум 10 років.

За словами начальника управління комунального господарства Олександра Марцуна, все залежить від того, чи міська рада готова контролювати якість.

«Є господарський кодекс, є чинне законодавство України. У нас затверджений типовий договір і ми прописуємо 10 років», – повідомив Олександр Марцун.

Поточні ремонти по Малину теж робить вищезгадане КП. За них воно отримає 890 тис. грн. У переліку 27 вулиць, з-поміж яких одну (вул. Українських повстанців) капітально ремонтували у 2016 році за 914 тис. грн.

Тоді роботи по капітальному ремонту вул. Українських повстанців виконувало ТОВ «Райагрошляхбуд». Згідно з договором, підрядник мав безоплатно усувати всі дефекти та недоліки, що допущені з його вини, якщо вони «будуть виявлені до 1 (одного) року після підписання акту виконаних робіть». Знову ж таки, гарантія на капітальний ремонт за 900 тис. грн не більше року.

Але навіть попри таку смішну гарантію, недоліки усуває не ТОВ «Райагрошляхбуд», а КП «Малин»: у 2017 році вулицю внесли у перелік на поточний ремонт, на який знову виділили кошти з бюджету.

За дивним збігом обставин, комунальне підприємство «Малин» прописане за адресою вул. Українських повстанців, 25.

Як повідомляв Житомир.info, ремонт дороги на мільйон в Коростені, який бурхливо обговорювали у соцмережі, робив «улюбленець» Служби автодоріг.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі