Політика

Активісти обіцяють «зайнятися» тими, хто спонсорує сепаратизм в Житомирській області

2 November 2017, 14:59

На Житомирщині процвітає сепаратизм, а влада та правоохоронні органи не звертають на це увагу. Такі думки та звинувачення пролунали з уст активістів на початку засідання сесії Житомирської облради 2 листопада.

«Мене звати Андрій, думаю мене тут багато хто знає. Я доброволець добровольчого українського корпусу, перебував довгий час зі своїми побратимами в АТО. Коли ми повернулися, побачили, що в нашому місті процвітає сепаратизм. Такий як Кузнєцов, який мав стояти тут перед всіма на колінах, я говорю про це серйозно. Якщо спецслужби не будуть впливати на таких як він, ним будемо займатися ми. Ми не будемо ходити по закуткам, їх бити, ми будемо це все робити привселюдно. Шановні депутати, прошу повпливати на таких як Муравицький. Або впливаєте, або ми всіма вами займаємось, хто спонсорує цей сепаратизм», - каже доброволець ДУКу Андрій Горбачук.

До слів молодих людей доєднується і Микола Поліновський, який приїхав із Малина. Чоловік запевняє: сепаратисти активно орудують в його районі.

«Хлопці говорять занадто відверто, але сепаратизм на сьогодні іде іншим шляхом. У Малинському районі є село Привітне і Клітня, які відносяться до Нововороб’ївської сільської ради Малинського району. Підприємець Костянтин Васильович Євтушенко, який приїхав зі своїм юристом, прихильником секти, яка називається «Союз сотворєнія Святої Русі», тобто, СССР. Куратор цієї секти – це громадянин Російської Федерації Маслов Леонід Іванович, який є радником при економічному управлінні  президента РФ. Ці юристи їх супроводжують. Вони приїжджають в села, ці люди начебто переселенці. Через деякий час ці люди починають висловлювати незадоволення владою. Наступний етап – політичні вимоги, наприклад, у Малині не чують село Привітне... Вони прийшли до голови сільської ради, забирають документи і говорять: ми починаємо діяти, податки давайте нам сюди, ліс ніхто у нас не ріже, водойми наші і т. п», - розповідає Микола Поліновський.

Чоловіки переконані, якщо й далі мовчати та закривати очі на місцевий сепаратизм, це може призвести до втрати держави.

«Народні депутати, житомирські обласні депутати, ви всі повинні усвідомити, що це є система по розколу нашої країни. Не вийшло на сході, то починається з переселенців і з маленьких громад. Вони говорять, що по вулицях будемо розділятися, по кварталах. Це треба висікати розпеченим залізом. Інакше ми втратимо державу, а виборів взагалі не буде», - сказав Микола Поліновський.

«Просимо всіх долучитися до боротьби з сепаратизмом або ми всіх будемо виносити вперед ногами за ними ж», - додав Андрій Горбачук.

Зауваживши, що не вперше чує про ситуацію у Малинському районі, голова облради Володимир Ширма поставив на голосування питання про направлення звернення до СБУ в Житомирській області, аби там перевірили озвучену активістами інформацію. Звернення до СБУ депутати облради підтримали одноголосно.

Як повідомляв Житомир.info, засідання сесії Житомирської облради почалося з розмов про сепаратизм та запуску повітряних кульок.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі