Політика

У Житомирі прихильники комуністичної ідеї закликали «покласти край хунті Порошенка» та згадували Шевченка

7 November 2017, 12:56

У Житомирі більше півсотні прихильників комуністичної ідеї зібралися на майдані Корольова 7 листопада на акцію протесту «Так далі жити нестерпно». Люди тримають у руках червоні стяги та плакати із гаслами: «Наша мета - соціалізм», «Владу та власність – трудовому народу» та «Хай живе 100-річчя Великого Жовтня». Окрім цього, мітингуючі згадують, як їм жилося при радянській владі.

«Ми були щасливі, ми працювали, навчалися безкоштовно, лікувалися безкоштовно, квартири були безкоштовно, ми жили, як у раю. Тому, ми тут. Як можна зраджувати цій даті, 100-річчя великого жовтня. У нас було багато ворогів, яких ми перемогли під керівництвом істинних комуністів - Леніна та Сталіна», - каже Ірина Бородачова.

«Ми в той час були молодими здоровими, ходили на паради, на демонстрації, було цікаво, веселилися. Прожили те життя, хоч важке, але достойне», - додає Людмила Боровська.

Разом із тим, прихильники комуністичної ідеї та радянської влади нарікали на теперішню владу та на свій манер цитували Шевченка.

«Які люди прийшли до влади? Воюють один з одним у Раді, воюють на сході. Де було бачено, щоб свій народ вбивав своїх же співвітчизників. Я росіянка, народилась у Тулі, але зараз я українка, маю український паспорт і мені однаково, що українці, що росіяни», - розповідає Ірина Бородачова.

«Тарифи ростуть, прожити неможливо, ціни на базарах зашкалюють, надбавка до пенсії не відповідає дійсності», - говорить Людмила Боровська.

«Ми маємо покласти край цій владі, особливо хунті Порошенка», - закликає Микола Гончаренко.

«Товариші, пам’ятаєте слова Шевченка: борітеся, борітеся, і врешті-решт перемога буде за нами - за радянською владою», - сказала Світлана Лебедєва.

«Ми не дарма назвали акцію «Так далі жити неможливо». Мовчати не можна. Ви найсміливіші, хто сьогодні прийшов. Всупереч тому, що вам казали не приходити, бо тут будуть бити, будуть стріляти. Народ заляканий, але давайте, піднімаємось і повинні діяти. Ідеї Жовтня все рівно переможуть і будуть діяти і жити не лише у наших серцях, а і у справах», - звернулась до присутніх співорганізатор мітингу Зінаїда Стяркіна.

Нагадаємо, у Житомирі 7 листопада на майдані Корольова зібралися пенсіонери з плакатами та червоними транспарантами на акцію протесту «Далі так жити нестерпно!».

Як повідомляв Житомир.info, у 2016 році не зважаючи на дощ близько сотні людей зібралися з червоними транспарантами та парасольками провели мітинг у Житомирі під стінами облдержадміністрації.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі