Події

У Житомирі поліція шукає 28-річного грабіжника, який відбирав у дітей смартфони та зривав ланцюжки

9 November 2017, 13:15

Працівники кримінальної поліції Житомирського відділу розшукує 28-річного грабіжника, який відбирав у дітей смартфони та зривав із ший ланцюжки.

Про це повідомляє прес-служба ГУНП України в Житомирській області.

«Розшуківці кримінальної поліції Житомирського відділу встановили причетність 28-річного молодика до щонайменше 4 пограбувань  неповнолітніх. Нині оперативники з’ясовують місце перебування підозрюваного. У ході розслідування розпочатих за ст. 186 (Грабіж) ККУ кримінальних проваджень розшуківці встановили причетність до злодіянь однієї й тієї ж особи», – йдеться у повідомленні.

Від дій молодика постраждали принаймні троє неповнолітніх  8, 12 та 17 років.  У всіх випадках чоловік силоміць відбирав у дітей вартісні гаджети, а у двох з них – ще й зірвав з шиї ланцюжки із золота.

«Перший, встановлений поліцейськими грабіж, був скоєний у липні, близько 18.30. Молодик, погрожуючи застосуванням фізичної сили, відібрав у семикласника мобільний. На початку серпня підозрюваний вихопив на вулиці, близько 23.00, з рук 22-річної дівчини вартісний телефон. А ще за два тижні пограбував 16-річного житомирянина, в якого відібрав «Айфон» та ювелірні вироби. У вересні молодик зірвав з шиї третьокласника ланцюжок з хрестиком із золота», – повідомляють у поліції.

Частину викрадених речей поліцейські уже вилучили у ході слідчо-розшукових заходів.

«Як правило, чоловік обирав на вулиці людей, які не в змозі учинити опір: діти або дівчата, орієнтуючись на наявність у них будь-яких цінних речей. Згодом усе відібране опинялося у місцях скупки або ломбардах», – розповів начальник Житомирського відділу поліції Михайло Сорока.

Про підозрюваного відомо, що він є 28-річним жителем обласного центру і раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки та грабежі. Нині тривають заходи для встановлення його місця перебування та затримання.

Як повідомляв Житомир.info, житомирські патрульні розповіли про тисячі викликів, сотні порушників та близько 2 тисяч ДТП з початку року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі