Події

В останню путь із пересадкою: поблизу Житомира згорів ритуальний автобус, який віз похоронну процесію

10 November 2017, 11:52

Це відео на мобільний телефон відзняли випадкові свідки. Просто посеред траси Житомир-Могилів-Подільський палає автобус. Однак незвичність ситуації в тому, що поряд із ним на узбіччі стоїть труна. Як виявилось - це ритуальний автобус, який віз похоронну процесію в село Сінгури Житомирського району, а в домовині покійна жінка.

«Вона із Сінгурів сама, а там її мати живе. Пропала була, її найшли в морзі. Це так я їхав її…», - розповідає Василь Підгуйко, який того дня був за кермом автомобіля.

Василь - водій та власник автобуса. Чоловік розповідає: підрядився перевезти похоронну процесію з одного села в інше, на кладовище, але не доїхав якихось кілька кілометрів. Під час руху, коли в салоні автобусу знаходилось кількадесят людей та домовина із небіжчицею, він запалав.

«Зразу вогонь бахнув і все. Куди втушиш уже. Почали тушить. Людей і покійника я швидко висадив, покійника витягнули і все», - розповів водій та власник згорілого автобуса.

На щастя, ніхто з пасажирів не постраждав - і живих людей, і труну разом із покійною вдалось вчасно винести із пекельної пастки. Щойно пересвідчившись, що всі вціліли, водій спробував загасити вогонь самотужки, але не впорався, і на допомогу йому приїхали одразу дві пожежні машини.

«Застали, горить автобус, уже працювало відділення пожежної охорони другої частини, подало ствол на гасіння, ми по прибуттю також подали ствол на гасіння і загасили пожежу, ліквідували», - розповів начальник караулу ДПРЧ 11 м. Житомира Михайло Ткаченко.

Поки пожежу гасили, домовину перевантажили в інший транспорт і таки довезли до кладовища. Однак транспортний засіб, на якому вона розпочала останню путь, відновленню не підлягає.

«На мою думку, вже немає шансів відновити цей автотранспорт», - вважає начальник караулу ДПРЧ 11 м. Житомира.

Пояснити, чому автобус зайнявся, власник не може. Каже: автомобілю менш як десять років, а всього півроку тому він проходив техогляд. Тому причини пожежі встановлюватимуть слідчі.

Як повідомляв Житомир.info, напередродні поблизу Житомира загорівся ритуальний автобус, в якому везли труну.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі