Економіка

Житомирські аудитори виявили у сфері закупівель КП «Управління автомобільних шляхів» порушень на 1,8 млн грн

13 November 2017, 10:51

Порушень на 1,8 млн грн попередили у сфері публічних закупівель житомирські аудитори в КП «Управління автомобільних шляхів» міської ради.

Про це інформує прес-служба управління північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області.

«Фахівці управління північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області під час аналізу інформації та документів на закупівлю комунальним підприємством «Управління автомобільних шляхів» Житомирської міської ради дорожнього обладнання попередили порушень у сфері публічних закупівель на суму понад 1,8 млн грн. Державні аудитори проаналізували інформацію і з’ясували, що тендерна документація, розміщена КП «Управління автомобільних шляхів» Житомирської міської ради на веб-порталі уповноваженого органу з питань закупівель, не відповідала вимогам Закону України «Про публічні закупівлі». Подана тендерна пропозиція учасника-переможця процедури торгів не відповідала вимогам, установленим у тендерній документації та підлягала відхиленню. Проте, своєю чергою замовник не відхилив вказаної пропозиції та визнав учасника, який не відповідав вимогам, установленим у тендерній документації, переможцем процедури закупівель та надалі уклав з ним договір», - йдеться у повідомленні.

За інформацією аудиторів, для усунення порушень аудитори надіслали на адресу комунального підприємства «Управління автомобільних шляхів» Житомирської міської ради пропозицію щодо приведення процедури закупівель у відповідність до вимог законодавства. Замовник взяв до уваги подані пропозиції та розірвав договір.

Як повідомляв Житомир.info, фахівці управління північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області протягом 10 місяців 2017 року за результатами проведених ревізій забезпечили відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів на загальну суму 25,1 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі