Влада

Влада Житомира готується до медичної реформи: ліквідовує два комунальних підприємства і створює нове

14 November 2017, 10:08

Житомирська міська рада хоче ліквідувати два медичних комунальних підприємства, які так і не почали працювати, і створити нове.

Відповідні проекти рішень сесії 13 листопада опубліковані на сайті міської ради.

«У зв’язку з тим, що рішення Житомирської міської ради від 28.12.2015 № 49 «Про утворення комунальних закладів охорони здоров’я та затвердження їх Статутів» не було реалізовано, комунальні заклади «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 1» Житомирської міської ради та «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 2» Житомирської міської ради не були утворені та не зареєстровані як юридичні особи, що підтверджено витягами з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань від 30.10.2017 року, керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада вирішила вважати таким, що втратило чинність, рішення Житомирської міської ради від 28.12.2015 № 49 «Про утворення комунальних закладів охорони здоров’я та затвердження їх Статутів»», - зазначається в одному проекті рішення.

В іншому йдеться про створення КП «Центр первинної медико-санітарної допомоги».

«Відповідно до статей 78, 137 Господарського кодексу України, статті 16 Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров’я», розпорядження Кабінету Міністрів України № 1013-р від 30 листопада 2016 р. «Про схвалення Концепції реформи фінансування системи охорони здоров’я» з метою підвищення рівня медичного обслуговування населення, розмежування первинного та вторинного рівнів надання медичної допомоги, ефективного використання кадрового потенціалу, підвищення ефективності використання бюджетних коштів, керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада вирішила створити комунальне підприємство «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Житомирської міської ради», - йдеться у відповідному проекті рішення сесії.

Зазначається, що комунальне підприємство «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Житомирської міської ради є закладом охорони здоров’я – комунальним унітарним некомерційним підприємством, що надає первинну медичну допомогу та здійснює управління медичним обслуговуванням населення, вживає заходи з профілактики захворювань населення та підтримання громадського здоров’я.

Планується, що КП «Центр ПМСД» буде знаходитися за адресою: майдан Визволення, 1. Зараз за цією адресою знаходиться поліклініка ЦМЛ №2.

«Ми готуємося до впровадження медичної реформи. Буде проведене розділення первинної медичної допомоги і вторинної медичної допомоги, і після старту реформи вони будуть фінансуватися з різних джерел. Для того, щоб це працювало ефективно, нам необхідно розділити первинну допомогу і вторинну, цей проект рішення спрямований на таке розділення», - сказав Матвій Хренов.

Як повідомляв Житомир.info, 19 жовтня цього року Верховна Рада ухвалила в другому читанні і в цілому медичну реформу, жоден з нардепів-мажоритарників від Житомирської області за це не голосував. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі