Події

Поліцейські затримали двох хлопців, яких підозрюють у грабежах та розбійних нападах на студентів у Житомирі

14 November 2017, 13:25

Поліцейські затримали двох хлопців, які у Житомирі грабували студентів. 17-річного парубка правоохоронці підозрюють у вчиненні розбійного нападу, 18-річного – ще й у скоєнні грабежу відносно двох молодих людей.

Про це повідомляє прес-служба ГУНП України у Житомирській області.

«Усередині жовтня до Житомирського відділу поліції звернулися двоє 17-річних хлопців, учнів одного з професійних училищ обласного центру, із заявами про вчинення відносно них пограбування. За словами заявників, близько 20 вечора на вул. Параджанова їх перестріли невідомі і, побивши, відібрали в одного -  мобільний телефон, в іншого – 100 гривень. Першочергові заходи, вжиті поліцейськими для оперативного розкриття злочину тоді не принесли позитивних результатів. Тож встановлення осіб, причетних до грабежу, продовжилося у рамках відкритого за вказаним фактом кримінального провадження», – йдеться у повідомленні.

За інформацією поліції, вже за тиждень жертвою невідомого нападника став ще один 17-річний студент житомирського профучилища. Правоохоронцям хлопець розповів, що незнайомий молодик напав на нього у дворі будинку по вул. Перемоги, з погрозами застосування чогось схожого на зброю той відібрав у заявника мобільний телефон.

«Прикмети нападника співпали із описом зовнішності одного із молодиків, підозрюваних у причетності до вчиненого раніше грабежу. Відтак ми припустили, що до цих злочинів можуть бути причетні одні і ті ж особи. Оскільки усі заявники вказували на молодий вік своїх кривдників, ми запідозрили, що це можуть бути також учні профучилищ або студенти. Однією з причин відтермінування встановлення та затримання підозрюваних стало попередження викладачем навчального закладу одного з молодиків про увагу до його особи поліцейських», – розповів т.в.о. начальника Житомирського відділу поліції Олександр Прокопчук.

Подальші заходи дозволили встановити двох учнів різних навчальних закладів – 17-річного жителя Хорошівського району та 18-річного жителя Романівщини. Урешті обидва були затримані за місцем проживання молодшого з них.

«Про старшого ж відомо, що кілька років назад він фігурував у кримінальних провадженнях за фактами вбивства 45-річної односельчанки та замаху на вбивство 63-річної пенсіонерки. Однак на той момент хлопець не досяг віку настання кримінальної відповідальності (йому було 12, а потім 13 років). Нині ж його затримано за ст.208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Питання про обрання обом молодикам міри запобіжного заходу наразі вирішується», – повідомляють у поліції.

Водночас слідчі інкримінують молодшому парубку вчинення розбійного нападу, а старшому – скоєння грабежу та співучасті у розбої. Досудове розслідування триває, перевіряється ймовірність учинення підозрюваними й інших правопорушень. За чинним законодавством молодикам може загрожувати від 3 до 7 років ув’язнення.

Як повідомляв  Житомир.info, поліція шукає 28-річного грабіжника, який відбирав у дітей смартфони та зривав ланцюжки.

 Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі