Суспільство

За 10 місяців у Житомирській області проти кору щепили майже 11 тис дітей

14 November 2017, 16:59

За 10 місяців 2017 року у Житомирській області пройшли вакцинацію проти кору 10 800 дітей, які підлягають щепленню.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської ОДА з посиланням на управління охорони здоров’я.

«За словами начальника відділу мобілізаційної роботи та спеціальних питань управління Сергія Березовського, станом на 10 листопада поточного року із 22887 дітей, які підлягали щепленням, вакциновано 10800, що становить 47,2%. В цілому по Україні відсоток щеплених дітей за період проведення посиленої вакцинації – 39,2%. В області продовжується посилена вакцинація проти кору дітей 2008 – 2016 років народження, які не отримали вчасно вакцинацію або ревакцинацію для профілактики кору, епідпаротиту, краснухи», – йдеться у повідомленні.

В ОДА інформують, що використовують на сьогодні вакцину ПРІОРИКС виробництва Бельгії, яка має  високу якість і практично не викликає жодних побічних дій, місцевих та загальних реакцій.

«Лікарі наголошують, що єдиний спосіб уберегти дитину від хвороби – це імунопрофілактика. Запас вакцини в закладах охорони здоров’я області достатній, щоб охопити щепленням проти кору, епідпаротиту та краснухи усіх дітей області», – повідомляє управління охорони здоров’я Житомирської ОДА.

Нагадаємо, у Житомирській області в період з серпня по жовтень 2017 року зареєстровано 6 випадків кору, четверо хворих не були щеплені.

Як повідомляв Житомир.info, до травня 2017 року в Житомирській області не було виявлено жодного випадку кору, станом на вереснь - вже три. Місяць тому в управлінні охорони здоров’я Житомирської ОДА переконували, що в області є вакцина проти кору і навіть очікується надходження нової партії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі