Влада

Начальник управління транспорту Житомирської міськради розповів про скарги на водіїв маршруток

16 November 2017, 11:10

На незадовільний технічний і санітарний стан маршрутних таксі, хамська поведінка водіїв, проїзд на червоне світло, відмова у пільговому перевезенні пасажирів, не зупинився на зупинці – саме з такими скаргами житомиряни звертаються до управління транспорту та зв’язку Житомирської міської ради.

За жовтень 2017 року на сайті «Транспорт Житомира» місцеві жителі залишили 23 смс-скарги на водіїв різних маршрутних таксі. За словами начальника транспорту та зв’язку Житомирської міської ради Михайла Грищука, за останній місяць кількість скарг зменшилася.

«За жовтень місяць ми отримали близько 25 письмових скарг від місцевих жителів на водіїв маршруток. Найпоширеніші були в частині відношення водія до пенсіонерів, пільговиків. Ми провели роз’яснювальну роботу з перевізниками та попросили безпосередньо поспілкуватися з водіями та роз’яснити їм, як потрібно спілкуватися та ставитися до людей. Також були рейдові групи, які не одноразово виявляли порушення з боку водіїв. Проте можна відмітити той факт, що кількість скарг стала меншою», - сказав Михайло Грищук.

Також у прес-службі Житомирської ОДА повідомили, що до управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму облдержадміністрації надійшло звернення від пасажира про конфліктну ситуацію на маршруті Радомишль-Житомир.

«Пасажир розповів, що купив квиток на маршрут заздалегідь, на день раніше, у якому було вказано 14 місце. У день відправлення контролер повідомив, що це місце «стояче». На автостанції зав’язалася конфліктна ситуація. Натомість у квитку неправильно вказано номер телефону перевізника та номер маршруту», - інформують в ОДА.

Начальник управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму ОДА Роман Крисюк звернувся до водія і наголосив на поведінці стосовно пасажирів: «Ви маєте коректно ставитися до всіх пасажирів. Бо ви працюєте на них, завдяки їм ви отримуєте зарплату. Ви повинні були розібратися з цією ситуацією».

За словами Романа Крисюка, через тиждень працівники управління разом з Укртрансбезпекою перевірять, як організований процес перевезення на маршруті.

«Законодавством чітко визначено порядок перевезення. За тиждень ви маєте провести відповідну роботу, відвідати автостанцію, перевірити, яку інформацію вибивають на квитку, номер телефону, маршруту. За тиждень ми перевіримо, як ви виправили недоліки. І продумайте той момент, щоб збільшити пасажиромістскість або додати рейс на найбільш завантажений день», – зазначив Роман Крисюк, звертаючись до перевізника.

Як повідомляв Житомир.info, у березні 2016 року в житомирських маршрутках з’явилася інструкція для смс-скарг та дзвінків пасажирів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі