Влада

Влада Бердичева вирішила офіційно забрати в матері трьох дітей, яких вона залишила в холодній хаті з мискою гречки

22 November 2017, 12:09

«Про негайне відібрання дітей від матері у зв’язку із загрозою їхньому життю та здоров’ю, звернення до суду з позовом про відібрання дітей від матері без позбавлення її батьківських прав» - так звучало єдине питання, яке зранку 22 листопада розглянув виконавчий комітет Бердичівської міської ради Житомирської області.

Нагадаємо, минулого тижня стало відомо про 27-річну бердичівлянку, яка на 2 доби залишила замкненими в нетопленій хаті трьох дітей 3, 6 та 8 років, залишивши їм миску прісної гречки з порізаною цибулиною.

Зі слів начальника Служби у справах сім’ї Світлани Василівської, до цього сім’я не перебувала на обліку як неблагополучна, - повідомив 22 листопада сайт Бердичів BIZ.

«За її словами, на сполох почали бити у навчальному закладі, коли діти не прийшли до школи. Приїхавши додому, комісія виявила дітей зачиненими у холодному будинку, після чого, нарешті, вдалося зв’язатися з матір’ю, яка прийшла і відчинила двері», - інформує сайт.

«…Зараз необхідне погодження виконавчого комітету, щоб у семиденний термін передати справу до суду для того, щоб негайно відібрати дітей від матері у зв’язку із загрозою їхньому життю та здоров’ю, без позбавлення її батьківських прав. Ця процедура є обов’язковою, але враховуючи те, що раніше за матір’ю не було помічено фактів неналежного догляду за дітьми, повністю позбавити її батьківських прав неможливо, адже це – крайній захід», - цитує Світлану Василівську Бердичів BIZ.

У коментарі Житомир.info секретар Бердичівської міської ради Юлія Лефтер розповіла, що члени виконкому одноголосно підтримали проект рішення про відібрання дітей в матері.

«Рішення було одноголосним. Це був необхідний крок для того, щоб не повертати дітей в сім’ю. По суті, цим рішенням було узаконене вилучення дітей у матері у зв'язку з неналежним доглядом. Зараз діти перебувають на лікуванні у Бердичівській міській лікарні. Далі Служба дітей діятиме відповідно до процедури», - розповіла  Юлія Лефтер.

Як повідомляв Житомир.info, в хаті, де були зачинені діти, панувала повна антисанітарія, дітей застали голодними і напівроздягнутими.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі