Місто

Житомирян, які планують їхати на свята за кордон, попереджають про затримки при оформленні паспортів

22 November 2017, 14:40

У зв’язку з ажіотажем, що не спадає, виготовлення термінового закордонного паспорта нині займе до 2 місяців. Звичайний закордонний паспорт, який за нормальних умов мав би бути готовим за 20 робочих днів, сьогодні можна отримати за 3 місяці.

Про це у коментарі Житомир.info повідомив керівник Житомирського районного відділу УДМС Володимир Кравцов 22 листопада.

«Ажіотаж поки не спадає на закордонні паспорти. Особливо багато людей зранку, після обіду трохи менше. Але черга є, і ми не встигаємо. У нас одна станція працює: тут ми оформляємо як закордонні, так внутрішні. Тому у нас складнощі. Крім цього, зараз багато людей звертаються, які хочуть обміняти ще радянські паспорти, або ті, які гублять паспорти. Таким чином теж збільшується черга. Ми замовляємо бланки через Київ на поліграфкомбінаті. У зв’язку з тим, що зараз дуже багато людей, звичайні закордонні паспорти виготовляються десь до трьох місяців, а термінові, які повинні виготовлятися за 7 робочих днів, – за 1,5-2 місяці», – розказав Володимир Кравцов.

Тож, у державній міграційній службі радять громадянам не купувати квитки та путівки за кордон, поки вони не мають на руках закордонного паспорту.

 «Так, бо є затримки. Люди беруть, до прикладу, квитки на поїздку за кордон, а виїхати не можуть, бо немає паспорта. Тому ми рекомендуємо перед тим, як брати квитки, уточнити, коли буде готовий ваш паспорт»,  – повідомив Володимир Кравцов.

За словами чиновника, паспорт громадянина України виготовляється в строк:  терміновий можна отримати за 10 днів, а звичайний – за місяць.

Нагадаємо, у Житомирській області з початку року паспорт України у вигляді ID-картки отримали більше 28 тисяч осіб.

Як повідомляв Житомир.info, у вересні житомирянам радили трохи почекати з оформленням закордонних паспортів, якщо вони не поспішають за кордон.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі