Події

Житомирські митники не дозволили водієві ВАЗ вивезти в Білорусь приховану партію ножів по дереву

24 November 2017, 12:27

24 листопада у пункті пропуску «Виступовичі» на автомобілі ВАЗ, який їхав у Білорусь, працівники Житомирської митниці виявили приховані у сидінні та на місці балону з газом ножі по дереву – фрези.

Про це 24 листопада Житомир.info повідомила прес-служба Житомирської митниці ДФС.

«Так, сьогодні у пункті пропуску «Виступовичі» митного поста «Північний» Житомирської митниці ДФС при проведенні митного контролю автомобіля «ВАЗ» під керуванням громадянина України, який слідував в Республіку Білорусь, припинено спробу вивезення фрез та ножів для оброблення дерева в комплектах.  За пред’явленими товаросупровідними документами, а саме митна декларація та інвойс, підприємцю було надано право вивезти товар. У ході проведення митного огляду автомобіля митники, за спинкою заднього сидіння, що утруднює доступ до вільного огляду, виявили порожнину яка була заповнена упаковками різних розмірів з фрезами для оброблення дерева. При подальшому огляді вилучено ще додатково прихований товар у металевому балоні з вирізаним отвором посередині, який з салону автомобіля закривався спинкою заднього сидіння і виходив в багажне відділення та мав використовуватись як газобалонне обладнання до автомобіля». – інформує митниця. 

За даним фактом митники склали протокол про порушення митних правил за ознаками адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1ст.483 Митного кодексу України.

Довідка митниці:

Відповідно до ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням спеціально виготовлених сховищ (тайників) та інших засобів або способів, що утруднюють виявлення таких товарів (…) – тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів – безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією цих товарів, а також товарів, транспортних засобів із спеціально виготовленими сховищами (тайниками), що використовувалися для переміщення товарів – безпосередніх предметів порушення митних правил через митний кордон України.

 Як повідомляв Житомир.info, на митниці в Житомирській області затримали майже 6 тисяч пачок цигарок, які везли через «зелений коридор».

Фото митниці

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі