Влада

Житомиряни отримуватимуть перше водійське посвідчення на 2 роки з обмеженням швидкості до 70 км/год

27 November 2017, 15:18

З 25 листопада почали діяти нові правила по видачі першого водійського посвідчення, затверджені постановою Кабміну від 10 листопада 2017 р. № 885 «Про внесення змін до Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами».

Про це повідомляє прес-служба Житомирської ОДА 27 листопада.

Відтепер своє перше водійське посвідчення житомиряни отримуватимуть на 2 роки, а за три адміністративні порушення заново складатимуть  іспити. Крім того, для «новачків» діє обмеження по швидкості руху – до 70 км/год.

«Посвідченням водія, виданим вперше, є документ, що підтверджує право його власника на керування транспортним засобом, отриманий після проходження особою, яка раніше не мала посвідчення водія або яка була позбавлена права на керування транспортним засобом чи здійснила обмін посвідчення водія протягом двох років з дати його видачі, медичного огляду в порядку, встановленому МОЗ, а також підготовки відповідно до планів і програм та після складення теоретичного і практичного іспитів у територіальних органах з надання сервісних послуг МВС. Обмеженим правом керування транспортним засобом є заборона перевищувати швидкість 70 кілометрів на годину», – йдеться у тексті постанови.

Для обміну першого посвідчення водія після закінчення строку його дії не потрібно складати іспити. Проте, якщо людина впродовж цих двох років вчинила три і більше правопорушень, то для отримання нового посвідчення їй доведеться заново йти на курси.

Також постановою передбачено, що повернення водійського посвідчення особам, яких позбавили права на керування транспортними засобами, не здійснюється. Таке посвідчення передається в сервісний центр МВС для його знищення.

«Поновлення права на керування транспортними засобами в такому випадку здійснюється шляхом отримання нового посвідчення водія, яке вважається виданим вперше після проходження позачергового медичного огляду, підготовки відповідно до планів і програм та після складення теоретичного і практичного іспитів у сервісному центрі МВС», – йдеться у тексті постанови.

Як повідомляв Житомир.info, 8 листопада житомирські патрульні розповіли про тисячі викликів, сотні порушників та близько 2 тисяч ДТП з початку року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі