Події

Поліцейські в Житомирській області наздогнали Jeep з браконьєрами, які вполювали кабана і двох косуль

29 November 2017, 13:11

Поліція розслідує факт браконьєрство у Новоград-Волинському районі Житомирської області.

Про це Житомир.info повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«У ніч на 29 листопада група швидкого реагування поліції затримала автомобіль під керуванням рівнянина, у салоні якого виявили туші вбитих диких тварин. Попередньо, чоловік з товаришами займався незаконним полюванням у Липинському лісництві у Новоград-Волинському районі», - повідомляє відділ комунікації.

За даними поліції, близько 4.20 ранку 29 листопада до Новоград-Волинського відділу надійшло повідомлення з Городницького лісового господарства про виявлення факту незаконного полювання на диких тварин поблизу с. Липине. Єгері повідомили, що кілька чоловіків утекли з місця події на автомобілі Jeep Grand Cherokee.

Отримавши інформацію про напрям пересування правопорушників і відомості про їх транспортний засіб, поліцейські виявили і зупинили його у селі Чижівка. У позашляховику перебував водій, 48-річний житель Рівненської області, - звітує поліція.

«Під час огляду транспортного засобу поліцейські виявили у ньому тушку кабана та двох диких кіз. Крім того, тут же знаходились чохли до мисливської зброї, один з яких із набоями, та дозволи на мисливську зброю на імена жителів Житомирської та Рівненської областей», - інформує відділ комунікації.

У соцмережі повідомляють, в автівці браконьєрів також знаходився 8-річний хлопчик.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 248 (Незаконне полювання) КК України. Поліцейські встановлюють усіх осіб, причетних до події, та місце їх перебування. За незаконне полювання передбачено покарання у вигляді штрафу від 200 до 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження чи позбавлення волі на строк до 5 років.

Нагадаємо, нещодавно співробітники Державної екологічної інспекції, Держагентства лісових ресурсів та громадські інспектори провели рейди по всій Житомирській області та притягнули до адмінвідповідальності 11 мисливців

Як повідомляв Житомир.info, 28 жовтня в Житомирській області розпочався сезон облавного полювання на копитних тварин, а з 04 листопада – на хутрових звірів. Штрафи за браконьєрство цього літа збільшилися майже в чотири рази.

Фото поліції

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі