Події

У передмісті Житомира діяв підпільний цех, де на спеціальних верстатах шліфували «сонячне каміння»

29 November 2017, 19:38

На Житомирщині прокуратура та Нацполіція викрили підпільний цех з обробки бурштину.

Про це 29 листопада Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«У рамках кримінального провадження щодо незаконного бурштинового промислу прокуратурою області спільно із співробітниками Управління захисту економіки в Житомирській області та слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області ліквідовано діяльність підпільного цеху з обробки бурштину, незаконно видобутого «старателями» у північних районах Житомирщини», - інформує прокуратура.

За даними прес-служби, в середу, 29 листопада 2017 року, під час санкціонованого процесуальним керівником та судом обшуку на нелегальному виробництві, організованому в одному із сіл Житомирського району, оперативники та слідчі виявили спеціальне обладнання-верстати для огранювання каменю, 10 кілограм обробленого та необробленого бурштину-сирцю.

Наразі тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення і притягнення до передбаченої законом відповідальності всіх фігурантів оборудки.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснюють прокурори прокуратури Житомирської області.

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно поліцейські з СБУшниками затримали у Житомирській області Mitsubishi та двох бурштинокопачів зі знаряддям.
 

Фото прокуратури

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі