Економіка

У Житомирській області з початку року близько 700 людей з інвалідністю отримали роботу

30 November 2017, 09:20

Цьогоріч у Житомирській області близько 700 людей з інвалідністю отримали роботу, ще майже 1000 – наразі безробітні.

Про це інформує прес-служба Житомирського обласного центру зайнятості.

«Щорічно, відколи служба зайнятості почала опікуватись питаннями зайнятості осіб з інвалідністю, кількість їхніх звернень зростає: якщо у 2006 році звернулось 792 особи з вадами здоров'я, то за 10 місяців 2017 року допомоги у працевлаштуванні потребували майже вчетверо більше таких клієнтів – 2805 осіб. Кількість тих, для кого вдалось знайти роботу, за цей період теж зросла – з 270 до 674 осіб. Упродовж січня-жовтня 2017 року послугами центрів зайнятості в області користувались 2704 особи з обмеженими фізичними можливостями, які мали статус безробітного. Працевлаштовано 573 людини з вадами здоров’я, які мали статус безробітного, та ще 101 особа, яким робота була знайдена у перші дні звернень до набуття статусу безробітного. 109 осіб брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру, 8 безробітних з обмеженими фізичними можливостями започаткували підприємницьку діяльність за рахунок одноразово виплаченої допомоги по безробіттю», - йдеться у повідомленні.

З метою підвищення конкурентоспроможності інвалідів з початку 2017 року 184 особи з обмеженими фізичними можливостями проходили навчання за направленням державної служби зайнятості за рахунок коштів Фонду ЗДССВБ та підприємств – замовників кадрів.

«В загальній базі оперативних вакансій Житомирської області цьогоріч було зареєстровано 550 вакансій, на які, за інформацією роботодавців, могли бути працевлаштовані інваліди. На сьогодні потребують працевлаштування 997 осіб з обмеженими фізичними можливостями, які звернулись за допомогою до служби зайнятості. Основними перешкодами для працевлаштування людей з інвалідністю є відсутність транспорту, пристосованого для перевезення людей з важкими фізичними вадами, відмова роботодавців у прийнятті на роботу осіб з ускладненим здоров’ям, а також відсутність установ, що здійснюють професійну реабілітацію (адаптацію) осіб з інвалідністю», - зазначають спеціалісти.

Як повідомляв Житомир.info, за 10 місяців 2017 року майже 30 тисяч жителів Житомирської області знайшли роботу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі