Влада

Губернатор сподівається заробляти на житомирському стадіоні «Полісся», здаючи його в оренду командам Прем’єр ліги

1 December 2017, 12:52

Заробляти кошти, здаючи в оренду відремонтований і осучаснений стадіон «Полісся», планує голова Житомирської ОДА Ігор Гундич.

Про це він заявив в ефірі програми «Діалоги» на Житомир.info 30 листопада.

«Сьогодні у Прем’єр лізі є чотири команди, які не мають власного стадіону, і зрозуміло, що збудувати новий стадіон це дуже дорого. Я знаю, що рівненський «Верес» грає на «Арені-Львів», але за це платить 180 тис. грн за гру. Тому після введення стадіону в експлуатацію ми запросимо представників команд, вони подивляться на ті умови, які ми створили, і, я думаю, ми укладемо угоди та залюбки прийматимемо команди Прем’єр ліги і на цьому зароблятимемо хоча б на утримання стадіону у належному стані», – повідомив Ігор Гундич.

Губернатор також розказав про коригування проекту реставрації стадіону у процесі робіт. Зокрема, спершу не планували накривати глядацькі трибуни і облаштовувати «підступи» до стадіону «Полісся», але нині усе змінилося. Крім того, у проект внесли зміни щодо поливу газону.

«Ми внесли дуже багато коректив у проект. Стадіон буде мати підігрів, сучасне освітлення, полив, табло 4 х 7 та накриті трибуни для того, щоби всі вболівальники були в однакових умовах. Але мало того, на території, яка починається від парку Гагаріна, буде укладена плитка. Ми зробимо на стадіоні також сучасні тенісні корти. Коли я запитав про полив, мені сказали так: береш шланг, ходиш по стадіону і поливаєш. Для мене це було дивно – як можна покласти газон, який коштує 150 грн за квадратний метр і його поливати з шланга? Ну, якийсь там дядько прийде зранку, може в нього вчора якесь свято було, і він не виллє ту норму води, яку треба, газон засохне. Крім підігріву, у нас буде хороший сучасний полив, аналог якого є на Олімпійському стадіоні», – зазначив губернатор.

Голова Житомирської ОДА впевнений, що здати в експлуатацію стадіон вдасться вже наступного року, але точну дату обіцяв повідомити після детального вивчення скоригованої проектної документації.

«Всім хочеться, щоби ми відкрили його до 1 липня,тому що наступний чемпіонат сезону 2018-2019 Другої ліги починається в липні. Було б добре, щоби ми розпочали його на своєму новому, реконструйованому стадіоні, який буде відповідати рівню Прем’єр ліги. Але я хотів би, щоби мені будівельники прорахували точний графік для того, аби оголосити точну дату введення стадіону в експлуатацію. Я переконаний, що це буде у 2018 році однозначно», – зауважив Ігор Гундич.

Ефір можна подивитися тут.

Як повідомляв Житомир.info, житомирські губернатори обіцяють реконструювати центральний стадіон з 2005 року. Оновлений легкоатлетичний манеж губернатор Сергій Рижук урочисто відкрив у грудні 2013 року. У серпні 2014 року Сергій Машковський провів на стадіоні робочу нараду: обіцяв звернутися до правоохоронних органів щодо перевірки даного об’єкту та покарати винних у службовому недбальстві. Тоді ж мова йшла про те, що для убезпечення відремонтованого легкоатлетичного манежу від підтікання та руйнування треба зробити ремонт трибуни, який обійдеться обласному бюджету в 3 млн грн. Колишній голова Житомирської обласної ради Віталій Француз говорив, що за виконані роботи на стадіоні треба заплатити з бюджету ще 4,5 мільйони гривень.

24 вересня 2015 року Міністр молоді та спорту Ігор Жданов під час перебування у Житомирі пообіцяв допомогти у реконструкції центрального стадіону «Полісся».

У лютому 2016 року Сергій Машковський обіцяв зробити «все можливе, щоб Житомир мав стадіон європейського зразка». У серпні минулого року в Житомирській ОДА показали, як виглядатиме стадіон «Полісся» після реконструкції.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі