Події

Начальник ГУНП в Житомирській області обіцяє контролювати розслідування справи вбитого АТОшника

1 December 2017, 12:56

Бойові побратими вбитого АТОшника Володимира Горового 1 грудня зустрілися з начальником ГУНП в Житомирській області Вячеславом Печененком та начальником слідчого управління Олександром Радченком.

Побратими вбитого розповідають правоохоронцям про свої домисли та версії, які передували трагедії. А саме: неодноразові погрози Ольги Горової своєму чоловіку у розправі. Натомість, начальник слідчого управління пояснює: у колишнього подружжя були обопільні звинувачення у насильстві, а низка звернень та заяв до поліції є тому підтвердженням.

«Починаючи з 2015 року до органів Національної поліції надійшло 14 звернень від Горового і 12 звернень від Горової. Звернення з двох сторін, з різного плану, в основному - це насильство в сім’ї. Як з його боку, так і з її боку. По кожному випадку поліція реагувала, виносилися офіційні застереження за протиправну поведінку, як дружині, так і чоловіку. Притягувалися до адміністративної відповідальності, але у нас законодавство таке, що не дозволяє за це саджати до в’язниці, та притягати до кримінальної відповідальності за дрібне насильство в сім’ї. По вбивству, всі докази зібрані, слідство проводиться. Всі подробиці ми не можемо вам оголосити тому, що жінка, яка притягується до кримінальної відповідальності спланувала свою лінію захисту, у неї є захисник. Тому, я не можу розголошувати так, як це буде використано нею потім для свого захисту в суді і т. п.», - пояснює заступник начальника - начальник слідчого управління ГУНП в Житомирській області Олександр Радченко.

Що ж до попереднього запобіжного заходу, начальник слідчого управління зауважує: його можуть переглянути. Окрім цього каже: і саму справу можуть перекваліфікувати з умисного вбивства на вбивство з особливою жорстокістю.

«Наскільки мені відомо, прокуратура має подавати апеляцію на рішення суду про визначення застави 137 тис. грн по умисному вбивству. Тим більше, що вбивство можливо, ще буде перекваліфіковане на 2 ч. ст. 115 - з особливою жорстокістю. Тому, що під час вбивства йому було заподіяно близько 30 ударів праскою по голові», - зауважує заступник начальника - начальник слідчого управління ГУНП в Житомирській області Олександр Радченко.

Спростовує Олександр Радченко і припущення чоловіків щодо походження зброї, якою було вбито їхнього побратима.

«З приводу того, що хтось вам озвучив, що зброю привіз Горовий, за допомогою якої його було вбито, то це неправда, не відповідає дійсності. Зараз проводяться слідчі дії з метою вияснення, кому належить ця зброя. Сама зброя поки що не знайдена», - говорить заступник начальника - начальник слідчого управління ГУНП в Житомирській області Олександр Радченко.

Начальник слідчого управління запевняє: слідство проводять ретельно, опитують свідків та перевіряють усіх, хто міг би бути причетний до вбивства. Зокрема, у колі підозрюваних і теперішній чоловік Ольги Горової.

«Ми перевіряємо усе, також участь Пасенка у цьому інциденті, де він був, його алібі і т. п. Але це таємниця слідства і я не буду вдаватись у деталі», - розповідає заступник начальника - начальник слідчого управління ГУНП в Житомирській області Олександр Радченко.

Зрештою, побратими вбитого все ж запевняють: попередні замахи колишньої дружини на Горового, їхня безкарність і передували самій трагедії. Тому, їх потрібно долучити до справи. «Справа у тому, що прокуратура не дасть змоги кожному випадку надати кваліфікацію - замах на вбивство», - каже начальник ГУНП в Житомирській області Вячеслав Печененко.

«Я дав вказівку слідчому, він підняв усі матеріали, усі провадження, він їх особисто буде вивчати, перевіряти, розслідувати», - додає заступник начальника - начальник слідчого управління ГУНП в Житомирській області Олександр Радченко.

«Я вам гарантую, що розслідування цього кримінального провадження буде на моєму особистому контролі. Але з вашого боку я попрошу: не треба заважати роботі слідчих і працівників поліції. А ми зробимо зі свого боку все від нас належне, щоб відповідні винні особи понесли відповідальність. Домовляємось про те, що у вас є представник, є слідчий, є заступник зі слідства. Ми всю інформацію, яку можна надавати будемо вам доводити», - запевняє начальник ГУНП в Житомирській області Вячеслав Печененко.

Разом із тим, у поліції повідомили, що станом на ранок 1 грудня за підозрювану у вбивстві Ольга Горову грошову заставу не внесено, жінка знаходиться у СІЗО.

Нагадаємо, бойові побратими вбитого у Зарічанах АТОшника Володимира Горового побоюються, що правоохоронці спустять справу на гальмах і вбивця не понесе покарання за скоєне.

Як повідомляв Житомир.info, сусіди чоловіка, учасника АТО, якого в селі Зарічани Житомирського району 26 листопада вбила колишня дружина, не дозволили слідчим ввечері, 27 листопада, провести відтворення злочину за сумнівних, на думку громади, умов.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі