Влада

Суд заарештував власника житомирської кондитерської фабрики з правом внесення застави у 48,6 млн грн

4 December 2017, 12:16

1 грудня Печерський районний суд Києва заарештував власника житомирської кондитерської фабрики Ігоря Бойка на два місяці з альтернативою застави в 48,6 мільйонів гривень. Пізніше, 2 грудня, його партнер Денис Долинський у прямому ефірі «112 Україна» заявив, що Бойка дуже сильно побили дорогою до СІЗО.

«В СІЗО відмовилися його приймати, тому що він був дуже сильно побитий і зараз він знаходиться в реабілітації в лікарні. Його вчора незаконно затримала поліція в залі суду. Його дуже сильно побили, розбили йому обличчя, голову. Це все було зроблено на замовлення народного депутата Пашинського, міністра юстиції Петренка за допомогою Авакова, які шантажують Ігора Бойка, щоб він забрав з міжнародного арбітражу свій позов, куди він звернувся через експропріацію його бізнесу, який коштує більше 100 млн доларів (позов було подано на початку 2017 року, - ред.)», – повідомив Долинський.

2 грудня Ігор Бойко поскаржився на незаконне затримання та побої до Міжнародного арбітражного суду (PCA). Рішення за його скаргою від 3 грудня оприлюднив колишній радник Януковича юрист Андрій Портнов на своїй сторінці у Facebook.

«Сьогодні, в неділю, Президент Арбітражного Трибуналу David D.Caron дав українській владі термін всього в одну добу для негайної зупинки всіх незаконних дій щодо побитого і арештованого бізнесмена Бойка. Суд вказав у своєму наказі всі останні факти – арешт, побиття, викрадення в невідоме місце, відмова в прийнятті слідчим ізолятором через травми, загрози життю і здоров'ю. Це одна з найшвидших міжнародних судових реакцій щодо офіційної української влади за останній час», – написав Портнов.

У той же час в акаунті Міністерства внутрішніх справ у Twitter повідомляється про те, що співробітники Національної поліції не застосовували сили до Ігоря Бойка під час транспортування з суду до СІЗО, але службове розслідування почали.

«Підозрюваний І. Бойко неадекватно поводився у суді. За попередньою інформацією, #поліція не застосовувала сили до підозрюваного під час доставляння з суду. Наразі проводиться службове розслідування», – інформують в МВС.

У свою чергу речник МВС Артем Шевченко підтвердив «Українській правді», що 1 грудня суд обрав Бойку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у 49 млн грн, після чого підозрюваного було етаповано до СІЗО.

За його словами, про підозру Бойку було повідомлено ще 8 листопада поточного року.

«Дорогою (до СІЗО) у нього на обличчі з'явилося невелике, але видиме ушкодження. Первинне опитування поліцейських, які конвоювали його, говорить про те, що вони не застосовували насильства до підозрюваного. Буде проведено службову перевірку з цього приводу», - повідомив Шевченко.

Він допустив, що з огляду на «провокаційну поведінку підозрюваного під час судового розгляду, це тілесне ушкодження могло бути спровоковане самим підозрюваним для того, щоб продовжити провокування конфліктів, як це він робив під час судового розгляду».

Шевченко повідомив, що у 2010 році підозрюваний – громадянин США і одночасно РФ – шляхом рейдерських дій заволодів майном фабрики, позбавивши права власності свого партнера – теж громадянина США.

«Саме за ці дії його зараз і притягують до кримінальної відповідальності», - заявив Шевченко.

Коментуючи заяви Бойка про причетність до його затримання Пашинського і Петренка, він заявив: «Можу прокоментувати лише як спробу його особисто і його невеликої групи підтримки уникнути відповідальності, перекладаючи її на чиновників і спроби виставити себе в ролі жертви».

Нагадаємо, 8 листопада поліція обшукувала офіс та житло голови спостережної ради житомирської кондитерки, якого підозрюють у розтраті 400 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, у серпні 2017 поліція завершила досудове розслідування щодо екс-голови правління житомирської кондитерської фабрики.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бойко суд киев долинский  
Матеріали по темі