Події

Поліція обшукує офіс та житло голови спостережної ради житомирської кондитерки, якого підозрюють у розтраті 400 млн грн

8 November 2017, 15:03

Голову спостережної ради кондитерської фабрики на Житомирщині підозрюють у розтраті 400 млн гривень. За місцем проживання підозрюваного та за місцем розташування офісу поліція проводить обшуки.

Про це повідомляє прес-служба ГУНП України в Житомирській області 8 листопада.

«Сьогодні, 8 листопада, слідчим Головного слідчого управління Національної поліції України спільно з оперативниками Департаменту захисту економіки Нацполіції повідомлено про підозру голові спостережної ради фабрики. Йому інкримінують учинення  кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України. Санкція вказаної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років. У цей же день до Печерського районного суду м. Києва внесено клопотання про  обрання стосовно нього  запобіжного заходу. З метою отримання додаткових відомостей про обставини вчинення вказаного кримінального правопорушення проводяться обшуки за місцем мешкання підозрюваного та за місцем розташування офісного приміщення, яке ним використовується», – йдеться у повідомленні.

За версією слідства, у 2010 році чоловік організував незаконний продаж частини акцій підприємства, які належали іноземному інвестору. Його дії слідчі кваліфікували як організацію заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах, вчиненого з використанням службового становища.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Головне слідче управління Національної поліції України.

«Стаття передбачає відповідальність за організацію заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах шляхом використання службовою особою свого службового становища, вчинене за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах. Під час досудового розслідування встановлено, що впродовж 2000-2009 років основним акціонером фабрики у формі закритого акціонерного товариства був іноземний інвестор. Він протягом вказаного часу вносив значні інвестиції у розвиток підприємства. У 2010 році колишній голова спостережної ради цієї фабрики організував вчинення головою правління ЗАТ незаконного продажу частини акцій, належних інвестору. Після того підозрюваний організував незаконне злиття двох товариств різної форми власності, в результаті чого фактично заволодів майновим комплексом фабрики. Внаслідок зазначених дій основному акціонеру вказаного товариства  завдано збитків в особливо великих розмірах на суму понад 400 млн. гривень»,  – інформують у прес-службі.

Нагадаємо, у серпні 2017 поліція завершила досудове розслідування щодо екс-голови правління житомирської кондитерської фабрики.

Як повідомляв Житомир.info, в березні 2011 року Київський апеляційний адміністративний суд зупинив виконання рішення про позбавлення компанії «Дельта Кепітал СА» прав на статутний фонд (95,07%) ЗАТ «Житомирські ласощі»: ЗМІ повідомляли, що працівників підприємства змушували продавати по 1,5 грн акції, номінальна вартість яких становила 25 грн. 23 листопада 2015 року Тернопільський окружний адміністративний суд повернув Житомирську кондитерську фабрику у власність ЗАТ «Житомирські ласощі». Загострення протистояння на кондитерській фабриці почалося ввечері 30 грудня 2015 року. За словами мера Сергія Сухомлина, на фабриці були присутні «тітушки» від обох сторін конфлікту - ЗАТ «Житомирські ласощі» і ТДВ «ЖЛ». В ніч з 4 на 5 січня минулого року фабрику штурмували. Вранці 5 січня підприємство оточили правоохоронці. Цього ж дня сторони підписали меморандум щодо призупинення конфлікту навколо Житомирської кондитерської фабрики.

26 квітня минулого року Верховний Суд України прийняв рішення у справі, яка стосується Житомирської кондитерської фабрики: залишив чинним рішення Вищого адміністративного суду України та Житомирського окружного адміністративного суду, якими визнано незаконним припинення ЗАТ «Житомирські ласощі» та створення ТДВ «ЖЛ».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі