Суспільство

За місяць рибоохорона Житомирської області виявила на ринках 10 фактів продажу сіток та «драчів»

4 December 2017, 15:06

Житомирський рибоохоронний патруль протягом листопада виявив 83 порушення правил любительського та спортивного рибальства.

Про це 4 грудня Житомир.infoповідомило управління рибоохорони в Житомирській області.

«Інспектори рибоохоронного патруля щоденно проводять рибоохоронні заходи на ринках та водоймах області. Незважаючи на постійні перевірки ринків, окремі громадяни продовжують виставляти на вітрини заборонені знаряддя лову на точках продажу рибальських снастей. За місяць виявлено 10 таких порушень (ч.1 ст. 85-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення). Така ж ситуація і з незаконною торгівлею водними біоресурсами, коли продавці не мають документів, що підтверджують законність придбання риби та сертифікату якості. За листопад виявлено 20 таких порушень, де вилучено 196 кг риби. Справи направлені до суду, а на правопорушників чекає штраф від 30 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 510 до 1700 грн.) з конфіскацією об’єктів продажу», - інформує рибоохорона.

Також виявлено 15 грубих порушень правил рибальства. В основному це лов риби сітками, але було зафіксовано 2 випадки лову риби на зимувальних ямах за допомогою забороненого засобу лову – «драча». Це саморобний браконьєрський засіб, який складається з спаяних або зварених разом декількох великих гачків. За допомогою «драча» калічать і вбивають набагато більше риби, ніж виловлюють.

За місяць державними інспекторами вилучено 105 заборонених знарядь лову та два гумових човна.

Працівники Житомирського рибоохоронного патруля сподіваються на актину підтримку та допомогу громадян та рибалок-любителів та просять бути небайдужими до фактів браконьєрства.

Інформацію щодо виявлених порушень Правил рибальства чи незаконного збуту водних біоресурсів, продажу заборонених знарядь лову просять повідомляти на телефон «гарячої» лінії рибоохоронного патруля: (0412)24-57-81, 0674146074.

Як повідомляв Житомир.info, в листопаді цього року до працівника житомирського КП, який сітками ловив рибу на Тетереві, викликали поліцію.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: патруль рыба  
Матеріали по темі