Влада

У Житомирській області завершив роботу Антирейдерський штаб: 22 скарги, 2 кримінальних провадження

5 December 2017, 09:15

Антирейдерський штаб, до складу якого входили представники Житомирської облдержадміністрації, головного управління Нацполіції, Держгеокадастру, управління юстиції, обласної прокуратури, служби безпеки, екологічної інспекції та громадськості, завершив свою діяльність.

Про це 4 грудня повідомила прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації.

«Підбив підсумки діяльності штабу 4 грудня заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Олексій Ясюнецький під час прес-конференції», - інформує прес-служба.

«Часто думають так: чиновники гарно вміють проводити наради, а результат нульовий. Цей штаб довів протилежне. Нам вдалося допомогти людям – конкретним суб’єктам господарювання, завдяки скоординованій роботі штабу люди не позбулися врожаю, були вирішені корпоративні конфлікти. Робота штабу полягала в тому, що всі чиновники та правоохоронні органи сідали за один стіл та попереджували рейдерські захоплення. Наприклад, у ситуації із ПСП «Троянівське» дуже професійно спрацювали органи юстиції та унеможливили подальше відчуження корпоративних прав. Час роботи штабу вичерпаний, але ми продовжуватимемо антирейдерські заходи», – сказав Олексій Ясюнецький.

Загалом штаб розглянув 22 звернення, відкрито 2 кримінальних провадження.

Також представники Головного територіального управління юстиції у Житомирській області розповіли про мобільну групу, яка працювала на території області. Група відвідала 167 населених пунктів та надала 541 консультацію.

Нагадаємо, за півроку Нацполіція запобігла 4 спробам рейдерських захоплень сільськогосподарських підприємств у Житомирській області.

Як повідомляв Житомир.info, 11 серпня 2017 року голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич підписав розпорядження про створення штабу для боротьби з рейдерським захопленням землі та врожаю. Наприкінці серпня цього року правоохоронці викрили рейдерів, які «віджимали» майно та підприємства на території Житомирської області, а на початку листопада ОДА повідомила, що Антирейдерський штаб відреагував на 23 скарги від агрофірм.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ода ясюнецкий штаб госгеокадастр  
Матеріали по темі