Суспільство

Випускниця Бердичівського ПТУ завоювала золоту медаль на всеукраїнському конкурсі професійної майстерності

5 December 2017, 17:27

На конкурсі професійної майстерності «WorldSkills Ukraine» найкращими стали команди з Волині, Києва, Рівненської та Львівської областей. Їх представники набрали найбільше балів у загальному підсумку змагань за 8 компетенціями.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки.

«Цього року ми вже вдруге провели в Україні конкурс «WorldSkills», що загалом об’єднує понад 70 країн світу. Перемога на всеукраїнському етапі відкриває можливість для молодих фахівців взяти участь у світовому чемпіонаті «WorldSkills International», який зараз є наймасовішим професійним змаганням. Крім того, проведення конкурсу в Україні є гарним прикладом державно-приватного партнерства, адже фінансово його організацію забезпечили понад 15 роботодавців, а майданчики та частину обладнання надали заклади профосвіти», – розповів заступник Міністра освіти і науки Павло Хобзей.

У змаганнях брали участь команди майже з усіх регіонів України. Загалом перемогу виборювали 145 осіб – учні закладів професійної (професійно-технічної) освіти, студенти закладів вищої освіти, кваліфіковані робітники, фахівці віком від 18 до 22 років. Кожна з компетенцій містила різні модулі, які мали виконати учасники.

Наприклад, у компетенції «Кондитерське мистецтво» такими модулями були: виконання цукрових квітів, роботи з карамелі, шоколаду, мастики, святковий та весільний торти, художня робота з тіста. У компетенції «Перукарське мистецтво» учасники показували свої вміння у жіночих стрижках на довгому волоссі, виконанні макіяжу, жіночій зачісці. Змагання з технології моди передбачало виконання блузи – її ескіз, розкроювання, виготовлення, декорування, а також моделювання методом наколювання. Будівельники мали виконати однакові гіпсокартонні конструкції та оздобити їх фінішною шпаклівкою, а сантехніки – побудувати готовий до застосування сантехнічний макет інженерних систем з приєднанням обладнання в модулях «Санвузол», «Опалювальний прилад».

Серед переможців у восьми номінаціях є лише одна представниця Житомирської області: в компетенції «Кулінарне мистецтво» І місце посіла Богун Анастасія – кафе «Луїджі», випускниця 2017 р. Бердичівського професійного училища (Житомирська область).

на базі Житомирського училище сервісу і дизайну 5 квітня цього року стартував обласний етапвсеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WORLDSKILLS UKRAINE» серед учнів професійно-технічних навчальних закладів.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: министерство конкурс  
Матеріали по темі