Місто

У Житомирі учні профтехучилищ змагалися в обласному етапі конкурсу WorldSkills Ukraine. Фоторепортаж

5 April 2017, 16:42

На базі Житомирського училище сервісу і дизайну 5 квітня стартував обласний етап Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WORLDSKILLS UKRAINE» серед учнів професійно-технічних навчальних закладів. Участь у ньому беруть учасники з різних професійно-технічних навчальних закладів Житомирщини.

Про це Житомир.info розповіла директор ДПТНЗ «Житомирське вище професійне училище сервісу і дизайну» Світлана Мосейчук

«Конкурс такого масштабу проводиться у нас вперше. Кожен учасник серйозно підготовлений. Це тішить, бо вимоги роботодавців на сьогодні дуже високі до кваліфікованих робітників. Переможці із компетенції «Ресторанний сервіс» і «Кулінарне мистецтво» поїдуть до Києва, де братимуть участь у наступному етапі вже як представники від Житомирської області. Представники професійно технічної освіти сьогодні показують свої знання, вміння, навички зі сфери обслуговування, адже ця професія наразі на ринку праці міста й області дуже потрібна. У нас присутні й роботодавці, які можуть визначитися на майбутнє щодо працівників. Загалом, конкурси професійної майстерності, що стосуються сфери послуг, відбуваються у нашому закладі вже багато років поспіль», – зазначила Світлана Мосейчук.

За її словами, в Україні конкурс «WORLDSKILLS UKRAINE» був популярний у 50-ті роки. Однак в 90-х його призабули, а торік знову відновили.

У 2017 році учасники обласного етапу у Житомирі змагалися у п’яти різних номінаціях. Оцінювали їх за стобальною шкалою.

«Це і тематичне сервірування столу, презентація закладу, я кому це відбувається, складання серветок (бажано було не менше десяти і не менше 80% складної технології зробити), а також декантування вина, води, аби подивитися на вміння відкорковувати, дотримуючись правив гігієни, етики. Крім того, оцінювали правильність використання посуду та пристосування. Хочеться відзначити, що всі навчальні заклади дуже гідно підготувалися до цього конкурсу, а учені дійсно мають професійні навички», – сказала член журі, викладач Житомирського торгівельно-економічного коледжу та почесна голова Житомирського міського осередку Асоціації кулінарів України Марія Світлична.

Як повідомляв Житомир.info, 16 вересня у Житомирі відбувся перший обласний чемпіонат з кулінарного мистецтва і сервісу «Battle Chefs 1.0», в якому брали участь близько 60-ти кухарів та офіціантів з усієї області. За його результатами, кухарі та офіціанти Житомирщини вибороли 49 медалей і три кубки мера та губернатора. Нагородження викладацького складу та учасників чемпіонату відбулося 30 вересня у прес-центрі Житомирської міської ради. Крім того, під час заходу для дітей учасників АТО провели майстер-клас з кулінарії.

Фото Анни Максимової

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі