Місто

Різдвяний ярмарок у Житомирі: льодяні фігури, нова шопка та вартість білету на ковзанку

6 December 2017, 18:20

Де будуть розміщені основні локації «Різдвяного ярмарку», які саме льодові фігури планують встановити організатори та коли відбудеться відкриття міської ковзанки розповіли у міській раді під час прес-конференції 6 грудня.

«Основні локації будуть схожі на минулий рік. Ми хочемо повністю відділити так звані «фуд-зони» від зон, де будуть концентруватися діти. Фактично, дитячі атракції, дитячі зони будуть переважно по вулиці Михайлівській. На самому майдані Корольова буде розміщена сцена, торгівельні будиночки і фудзона буде знаходитись біля кінотеатру Жовтень. Я хотів би відмітити і подякувати спонсорам: в цьому році вони були більш активними, і цьогоріч нам вдалось зібрати разом із організаторами близько 300 тисяч гривень. Насправді, цьогоріч кошти, які ми зібрали, - це практично в два рази більше, ніж буде витрачати місто», - розповів заступник Житомирського міського голови Матвій Хренов.

Покататись на ковзанах під відкритим небом житомиряни зможуть вже в День святого Миколая. Саме на 19 грудня заплановане відкриття штучної ковзанки на вулиці Михайлівській. Наразі, тривають роботи по облаштуванню майданчика.

«Відкриття ковзанки планується на 19 число. Це крайня дата, коли вона повинна бути відкрита. Роботи зараз в розпалі, з завтрашнього дня під’їде основне обладнання. Ми плануємо, що сам майданчик буде відсипаний до кінця тижня, вирівняний і на наступному тижні ми може вже почнемо монтаж труб. Попередні розрахунки по квитку вже є. Буде кілька цін, залежно від того, зі своїми ковзанами прийшла людина або без ковзанів. Середня ціна буде від 50 до 70 гривень (за 45 хвилин, - ред.)», - повідомив радник Житомирського міського голови Олександр Черняхович.

Окрім цього керівник проекту «Різдвяний ярмарок» Олександр Рєвнівцев розповів, які льодові фігури організатори планують встановити цьогоріч.

«Кожен рік у нас ламають на Різдвяному ярмарку дві речі: льодові фігури і шопку. Тому в цьому році у нас буде радикально нова шопка. Нам не вдається залишити її до кінця святкування: коли ми її розбираємо, то вже розуміємо, що на наступний рік у нас буде нова конструкція. Сподіваємось, що в цьому році ми вже залишимо її на наступні роки, тому що ми хочемо її убезпечити, зробити з невеликими парканчиками. Також буде більше відеокамер і ми зможемо спостерігати безпосередньо за тим, що відбувається на майдані, навколо ковзанки, там, де будуть льодові фігури. Ми вже зможемо фіксувати всі події, і позитивні, і негативні, котрі відбуваються в нас на святі. На сьогоднішній день плануємо чотири фігури: маємо робити логотип міста Житомира, бо біля нього дуже багато людей роблять фотографії. В минулому році, коли були потрощені інші фігури, то лишилась фігура янгола, котрий оберігав наше місто. Тому ми вирішили, що ми будемо зберігати цю фігуру. І це обов’язково будуть цифри 2018, як символ наступного року. Одна фігура в нас ще знаходиться на обговоренні», - сказав Олександр Рєвнівцев.

Нагадаємо, 6 грудня виконком затвердив святкові заходи та проведення у Житомирі Різдвяного ярмарку зі слабоалкогольними напоями.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Різдвяний ярмарок святкування продаж алкоглю льодові фігури 
Матеріали по темі