Економіка

У податковій розповіли, які райони Житомирської області перерахували найбільше військових «коштів»

7 December 2017, 16:03

За одинадцять місяців 2017 року платниками податків Житомирської області до бюджету сплачено 264,9 млн грн військового збору. У порівнянні з відповідним періодом 2016 року надходження зросли на 62,5 млн грн, або на 131 відсоток.

Про це пише відділ комунікацій ГУ ДФС у Житомирській області.

«Зокрема, найбільші надходження мобілізовано платниками Житомирської ОДПІ - 120,3 млн грн, Бердичівської ОДПІ – 49,6 млн грн, Коростенської ОДПІ - 39,0 млн грн, Новоград-Волинської ОДПІ – 31,9 млн грн. Нагадаємо, платниками військового збору є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Військовий збір, який перераховують на модернізацію та реформування української армії, сплачується у розмірі 1,5% від об’єкта оподаткування, що визначений статтею 163 Податкового кодексу України. Крім заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються чи виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами, до об’єктів оподаткування відносяться і ряд інших. Зокрема – це орендна плата, виграші в державній або недержавній грошовій лотереї, купівля-продаж рухомого і нерухомого майна, виплата дивідендів, переоформлення спадщини тощо. Відповідальними за нарахування військового збору до бюджету є роботодавці, що нараховують доходи у вигляді заробітної плати на користь платника податків», - зазначили податківці.

Як повідомляв Житомир.info, у січні-жовтні 2017 року платники, які обліковуються у Житомирській ОДПІ ГУ ДФС у Житомирській області направили до бюджету майже 107,5 млн грн військового збору, що на 29%, або на 24,4 млн грн більше, ніж за відповідний період минулого року.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: податки дфс 
Матеріали по темі