Місто

Житомирський приватний ЖЕК хоче збільшити плату за вивезення сміття

9 December 2017, 13:38

Приватне підприємство «ВЖРЕП № 4» хоче збільшити тарифи на послуги з вивезення твердих побутових відходів.

Повідомлення про намір здійснити зміну діючих тарифів опубліковане на сайті Житомирської міської ради 7 грудня.

«Необхідність зміни тарифів на послуги з вивезення побутових відходів виникла з наступних причин:

- зростання мінімальної зарплати з 1218 грн., закладеної в діючому тарифі, до 3200 грн;

- зростання з 01.12.17 р. прожиткового мінімуму до 1762 грн;

- зростання вартості паливно-мастильних матеріалів, зокрема: дизельне пальне – з 20,23 до 24,00 грн. за 1л (з ПДВ); бензин А-92 – з 19,82 до 25,20 грн. за1л (з ПДВ).

Фактичний рівень відшкодування витрат на послуги з вивезення побутових відходів згідно діючого тарифів становить 77,2 %. Таким чином, діючі тарифи на послуги з вивезення побутових відходів є збитковими. З урахуванням вищевикладеного, з метою забезпечення ефективності та безперебійності надання послуг, підприємство вважає доцільним приведення тарифів до економічно обґрунтованих витрат на послуги з вивезення твердих побутових відходів», - йдеться в інформації ЖЕКа.

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб приймаються протягом 15 календарних днів з дня опублікування на електронну адресу: vzhrep-4@ukr.net та адресу: м. Житомир, вул. Северина Наливайка, 7а.

Нагадаємо, директор ПП «ВЖРЕП №4» - депутат міської ради Володимир Тичина (фракція Опозиційного блоку). Наприкінці минулого року приватний ЖЕК №4 прибрав контейнери для сміття в районі вул.Покровська, щоб змусити мешканців приватного сектору укладати угоди на вивезення побутових відходів.

Як повідомляв Житомир.info, в серпні цього року виконком Житомирської міської ради затвердив нові тарифи на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій для 16 ЖЕКів, в тому числі – ПП «ВЖРЕП №4».

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: жек сміття  
Матеріали по темі