Влада

Голова Житомирської ОДА шукатиме зустрічі з підприємцями, які незаконно видобувають пісок в області

13 December 2017, 19:24

Як вивести з тіні та врегулювати незаконний видобуток піску в Житомирській області обговорювали на нараді в житомирській ОДА в середу, 13 грудня. Таку зустріч ініціювали голова адміністрації та народні депутати від Житомирщини. В ході обговорення чиновники та народні обранці хотіли вислухати позицію приватного бізнесу, визначити із якими проблемами стикаються підприємці під час оформлення спецдозволів на видобуток надр, та чому одні бізнесмени працюють та сплачують податки в казну, а інші видобувають пісок нелегально. В ході зустріч вирішено було створити робочу групу до якої мають увійти представники правоохоронних структур, виконавчої влади та представники від громадських організацій.

«Наша головна задача і моя в тому числі - це не придушити бізнес, однозначно. Боже збав. Головна задача - це дати можливість бізнесу, який працює легально, працювати і далі та сплачувати податки. Сьогодні навіть були звернення, що на сьогодні трохи навіть завеликі податки. Бізнесу, який в силу якихось причин, я не знаю яких, не оформив спецдозволу, допомогти його оформити. Я думаю що якраз ця робоча група, до якої увійдуть і представники правоохоронних структур, увійдуть представники органів виконавчої влади, ввійдуть представники громадських організацій, вона цей процес підсилить. І я думаю, за рік ситуація зовсім зміниться», - переконаний голова Житомирської ОДА Ігор Гундич.

На розширену нараду також були запрошені, але не прийшли, і ті підприємці, котрі займаються видобутком піску без спеціальних на те дозволів. Голова Житомирської ОДА запевняє: особисто не знає цих бізнесменів, однак готовий допомогти їм легалізувати свій бізнес. За словами Ігоря Гундича, він шукатиме зустрічі із цими підприємцями, щоб вислухати їх позицію та зрозуміти чому вони працюють без дозволів.

«Документально на сьогодні важко довести, що саме ці представники роблять це незаконно. Але питання в чому, як це можна визначити? Коли ми розуміємо, що оренда земельної ділянки оформлена на таке-то підприємство, а ми приїжджаємо, а там ведеться видобуток, то зрозуміло, що це саме це підприємство. Право власності на земельну ділянку належить фізичній особі. Ми приїжджаємо і дивимось - там видобуток. Хто видобуває? Зрозуміло, що та особа, яка має право власності. Це дуже просто визначити. І з ними буде якась окрема нарада. Я їхній союзник в даному випадку. Я не хотів би, щоб їх блокували, чи їх десь ущемляли. Я якраз за те, щоб вони легально працювали, сплачували податки. Сьогодні ми чули приклади, що за оренду землі в місяць платять чотири мільйони. Я хочу, щоб таких прикладів були десятки. Щоб їх було 20-30 таких прикладів. Від цього тільки виграє бюджет області, і відповідно громада області», - каже голова Житомирської ОДА Ігор Гундич.

Робочу групу, яка займатиметься легалізацією видобутку піску, створять впродовж 10 робочих днів, а свою роботу вона розпочне вже в новому 2018 році.

Як повідомляв Житомир.info, прокуратура Житомирської області спільно із Національною поліцією викрили сільського голову під час одержання хабаря у 3 тис. грн за безперешкодний видобуток надр на території сільради.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: робоча група пісок Гундич 
Матеріали по темі