Влада

У Житомирській області роздержавили лише 3 газети з 28

14 December 2017, 18:03

У Житомирській області з 28 комунальних газет роздержавили лише три: «Коростишівська газета», «Промінь» (Лугинський район) і «Слово Полісся» (Баранівський район).

Про це повідомляє Центр демократії та верховенства права.

«2018 - останній з трьох років, відведених на реформу державних та комунальних друкованих ЗМІ, згідно з якою усі такі видання повинні відійти від державної або комунальної форми власності, перестати отримувати кошти з бюджету та переформатуватися на ринкові умови. За підрахунками Центру демократії та верховенства права, станом на кінець 2017 року реформувалися лише 123 видання по всій Україні, а це лише 17% від усіх 719 комунальних та державних газет. При цьому, комунальна преса роздержавлюється швидше, ніж державна: тут вже реформовано 18% видань, в той час, як серед державних – лише 9%. 11% комунальних видань Житомирської області вже реформувалися. Загалом у області роздержавленими є 3 із 28 видань, що підпадають під реформу», - йдеться у повідомленні.

За інформацією Центра, найкращі успіхи у процесі роздержавлення показали Вінницька, Рівненська, Сумська, Тернопільська та Хмельницька області, у яких роздержавились вже понад 30% видань. Абсолютними аутсайдерами процесу є місто Київ та Закарпатська область, де жодне видання за перші два роки реформи не завершило реформування.

Як повідомляв Житомир.info, міська влада вирішила ліквідувати комунальне підприємство «Інформаційно-видавничий центр Житомирської міської ради». У 2016 році під час презентації фінплану цього комунального підприємства на 2017 рік мер говорив про можливе роздержавлення газети «Місто».

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: газети роздержавлення 
Матеріали по темі