Влада

Житомирська газета «Місто» планує наступного року заробити 700 тис. грн на виборах до Верховної Ради

5 October 2016, 15:15

Питання про затвердження фінансового плану КП «Інформаційно-видавничий центр Житомирської міської ради» розглядали на засіданні виконавчого комітету 5 жовтня.

Нагадаємо, у складі цього комунального підприємства – газета «Місто» та міське радіо.

«Планом на 2017 рік ми передбачаємо збільшення доходів за рахунок від рекламної діяльності. Разом з тим, що було прийнято на сесії рішення про безкоштовну роздачу газети, частину тиражу ми реалізуємо за передплатою і все ж сподіваємося і прикладаємо усіх зусиль, щоб на 2017 рік частина тиражу, десь 2000, передплатою йшла по підприємствам і по фізичним особам Житомира, частина тиражу – роздавалася через бокси безкоштовно. Планується підвищення доходів від розміщення інформаційних матеріалів в газеті. Газета стає більш привабливішою для рекламодавців і надіємося на вибори, які, маємо надію, пройдуть весною 2017 року... Активізувалися політичні партії, нові партії створюються – це говорить про те, що вибори будуть», - розповіла головний бухгалтер КП Лідія Клиндюк.

Після цих слів у залі почався сміх.

«У нас виходить, що ми мільйон витрачаємо незрозуміло на що і сподіваємося, що ви заробите 700 тисяч, ви будуєте прогнози на вибори. В контракті чітко сказано: одна із причин для звільнення директора – невиконання фінансового плану. Якщо ви на себе так сміливо берете обов'язок влаштувати перевибори у Верховній Раді і на цьому заробити – цікавий хід, звичайно», - сказав міський голова Сергій Сухомлин.

Він також зауважив, що депутати міської ради дали шанс газеті «Місто», виділивши фінансування на 2016 рік.

«Ми говорили про тираж не 9 тис., ми говорили про тираж мінімум 25-30 тис., щоб ця газета була дійсно доступна людям і тоді можна було б говорити по серйозне збільшення прибутку від реклами. Скажіть, для чого людям оформляти передплату, якщо можна прийти до боксу, витягнути пачку газет і здати їх на макулатуру? Якби ви зробили адресну розсилку чи розноску цих безкоштовних газет – були б бази. Нам же не просто треба роздати цю газету. Якщо ми хочемо донести позицію міської ради до організацій, підприємств і т.д. – оформіть безкоштовну передплату цієї газети усім бажаючим, щоб донести щось. Депутати вже обговорювали положення з цим комунальним підприємством, одна з пропозицій – скористатися законом «Про роздержавлення комунальних і державних ЗМІ», думаю, що 90% наступного року ми підемо цим шляхом», - зазначив Сергій Сухомлин.

Виконавчий комітет не затвердив фінплан, відправивши його на доопрацювання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі