Влада

У двох ОТГ Житомирської області відкрили ЦНАПи, обладнані пандусами та дитячими куточками

24 December 2017, 13:21

Жителі Іршанської та Червоненської об’єднаних громад відтепер зможуть отримувати понад 100 видів адміністративних послуг у нових сучасних ЦНАПах.

Про це 23 грудня повідомила прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

Відкриття Центрів надання адміністративних послуг відбулось 22 грудня.

«ЦНАПи створені за європейськими стандартами. Допомогу в реконструкції інтер’єру, інституційному створенні ЦНАП, а також в оснащенні центру меблями та сучасною технікою зі спеціалізованим програмним забезпеченням громаді надала Програма «U-LEAD з Європою». Обидва Центри доступні для людей з інвалідністю. В приміщенні обладнаний дитячий куточок», - інформує ОДА.

У Центрі Іршанської громади створено 6 робочих місць для фахівців, які пройшли навчання з підвищення кваліфікації, спеціально розроблене українськими та шведськими експертами Програми.

«Ми вдячні міжнародним партнерам за цю чудову можливість, яку отримала наша громада. Новий Центр стане кроком до сучасного та якісного формату надання адміністративних сервісів. Завдяки шведським та українським експертам, наша громада отримала не лише новий ЦНАП, а й кваліфікованих фахівців, які пройшли спеціальні тренінги і тепер будуть надавати якісні послуги для більше 7 тисяч жителів», - сказав голова Іршанської ОТГ Анатолій Рак під час відкриття ЦНАПу.

Червоненський селищний голова Юрій Ящук наголосив, що завдяки партнерству між громадою та міжнародною донорською програмою майже 6 тисяч жителів громади отримали доступ до якісних адмінпослуг.

«Благополуччя країни починається із благополуччя у кожному населеному пункті, навіть невеликому. Ми дуже раді, що саме нам випала нагода долучитися до Програми, завдяки якій громада отримала можливість відкрити сучасний та комфортний центр надання адміністративних послуг. Тепер наші мешканці зможуть не тільки отримати якісні послуги, а й брати більш активну участь у розвитку громади», – сказав Юрій Ящук.

Участь у відкритті взяли директор департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва ОДА Олексій Шатило та представники Житомирського центру розвитку місцевого самоврядування.

Як повідомляв Житомир.info, ОТГ Житомирської області планували перерахувати понад 155 млн грн субвенціїна формування інфраструктури, зокрема, на створення та модернізацію ЦНАПів.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЦНАП відкриття Іршанська ОТГ Червоненська ОТГ 
Матеріали по темі