Економіка

Уряд затвердив підприємству з Житомирської області квоти на ввезення нафтопродуктів

22 December 2017, 12:42

Уряд затвердив ПАТ «Коростенський завод «Янтар» річний обсяг квот на відвантаження або ввезення нафтопродуктів.

Постанову про затвердження переліку підприємств, які отримують або ввозять на митну територію України нафтопродукти для використання як сировини для виробництва у хімічній промисловості, та річних обсягів квот на відвантаження або ввезення нафтопродуктів прем’єр-міністр Володимир Гройсман підписав 18 грудня.

«Затвердити перелік підприємств, які отримують або ввозять на митну територію України нафтопродукти для використання як сировини для виробництва у хімічній промисловості, та річні обсяги квот на відвантаження або ввезення нафтопродуктів згідно з додатком. Ця постанова набирає чинності з дня її опублікування», - зазначається у документі.

У переліку всього вісім підприємств, в тому числі – ПАТ «Янтар», якому затвердили сумарний обсяг річних квот на відвантаження та/або ввезення уайт-спіриту 0,171 тис. тон. З уайт-спіриту коростенський завод виготовляє напівфабрикатні лаки алкідні, фарби, мастики.

Урядовці пояснюють, що рішення прийняте для створення оптимальних умов для забезпечення підприємств сировиною, а також конкурентних умов для вітчизняних виробників.

З метою уникнення можливих ризиків нецільового використання зазначеної сировини на підприємствах встановлюватимуться податкові пости.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: нафтопродукти ввізне мито 
Матеріали по темі