Місто

Житомирські комунальники продовжують боротьбу зі снігопадом: техніка працює, дороги посипають, тротуари чистять

19 December 2017, 15:21

У Житомирі за добу випала місячна норма опадів і комунальники кинули усі сили на боротьбу із негодою. Про це під час брифінгу 19 грудня розповів заступник Житомирського міського голови Сергій Кондратюк. За словами заступника мера, ще від учорашнього вечора на вулиці міста вийшла майже уся техніка, яка є в розпорядженні міста. В нічну зміну та вранці 19 грудня до КП «ЖУАШ» приєднались ЖЕКи та компанії, які виграли тендери на прибирання снігу на вулицях міста.

«Якщо брати інформацію від наших синоптиків, то за 18 годин від початку снігопаду у нас випало 26 сантиметрів опадів. Це наближається до місячної норми. Тому, якщо спочатку працювало 28 одиниць техніки та ДСНС, то починаючи з вечірньої зміни, і в ніч, працювало вже 40 одиниць техніки. Це дозволило нам забезпечити безаварійну ситуацію на дорогах і постійну роботу громадського транспорту. По тротуарах: було виведено чотири машини «SCHMIDT». У них не вийшло відразу той обсяг снігу протягнути. Наче техніка нова, але гума не дозволяла захопити шар снігу. Вночі були знайдені ланцюги для них. І з 12-ї години техніка вийшла на лінію. Крім усього іншого працює вантажна техніка на тротуарах, і виведено десять невеликих ручних машини з відвалами, де один оператор. На тротуарах так само працює техніка тих підприємств, які виграли тендер по очищенню снігу. Мій об'їзд з п'ятої ранку показав, що на вулицях, де працюють наші підприємства, вони працюють здорово», - повідомив заступник Житомирського міського голови Сергій Кондратюк.

Одразу кілька одиниць техніки прибирають пішохідну вулицю Михайлівську. За словами водіїв снігоприбиральних машин, у зв’язку з важкими погодними умовами підприємство перейшло на цілодобовий режим роботи.

«Погода супер. Всі давно чекали снігу, але з іншого боку його дуже багато випало і трохи тяжко з ним справитись. Працюємо можна сказати, що цілодобово. На цих машинках в нас немає другої зміни, а інші автомобілі, трактори грейдери працюють цілодобово», - розповів працівник КП «УАШ».

За словами директора КП «ЖУАШ» Сергія Янушевича, на боротьбу із наслідками стихії кинуто усі сили, однак більшість працівників вже майже добу займаються прибиранням снігу, тому частину з них відправили на відпочинок перед нічною зміною.

«На дороги міста було висипано близько 280 тонн піщано-соляної суміші. І, якщо я не помиляюсь, то 12 тонн чистого натрій хлору. Люди добу були на роботі, частину ми відпустили, бо їм заступати на ніч. Вдень ми підгрібаємо те, що розтало на дорозі. Ми згрібаємо це під борти. На завтра на Михайлівській ми вже почнемо вивозити сніг. Наразі вивели усіх людей, наскільки можливо, щоб розчистити тротуари. Бо багато людей йдуть і відчувають дискомфорт від того, що не прибрані тротуари. На тротуарах машини працювали із 5-ї години ранку. Я думаю, що за день, хоча б центральні вулиці наше підприємство постарається по максимуму зробити», - сказав Сергій Янушевич.

Окремо директор КП «ЖУАШ» звернувся і до водіїв, які паркують свої авто на узбіччях із проханням звільнити проїзд для снігоприбиральної техніки.

«Звертаюсь до таксистів, які часто припарковані по Бердичівській біля нічних клубів. Коли вони бачать, що їдуть наші машини, то вони принципово не рушають із місця. Вони стоять і кажуть: ми на роботі, об’їжджайте нас. Я всіх дуже прошу, якщо ви бачите, що працює техніка, то ця робота робиться для вас. Якщо ви бачите, що працює техніка, то від’їдьте. Ми прочистимо і ви далі зможете ставати. Я прошу із розумінням поставитись до цього», - сказав Сергій Янушевич.

Нагадаємо, на період снігопадів влада Житомира заборонила в’їзд вантажівок на територію міста.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: контратюк сніг техніка дорога тротуар 
Матеріали по темі