Влада

З нового року реєстрація змін до статутів громадських об’єднань буде платною, - ГУ юстиції в Житомирській області

22 December 2017, 17:53

Залишився всього один тиждень для безкоштовного приведення статутних документів громадських організацій до вимог Закону України «Про громадські об’єднання».

Про це 22 грудня нагадала прес-служба головного територіального управління юстиції в Житомирській області.

«Цей закон, що набув чинності 1 січня 2013 року, вніс суттєві зміни у правове регулювання створення та діяльності громадських об’єднань, зокрема, змінив вимоги до статутів громадських об’єднань. Так, у пункті 4 Прикінцевих та перехідних положень Закону зазначено, що громадські організації, їх спілки (союзи, асоціації, інші об'єднання громадських організацій), легалізовані на день введення цього Закону в дію шляхом реєстрації або повідомлення про заснування, не потребують перереєстрації або повторного подання документів для повідомлення. Статути (положення) громадських організацій, спілок громадських організацій мають бути приведені у відповідність із Законом «Про громадські об’єднання» протягом п'яти років з дня введення його в дію. Реєстрація змін до статуту (положення) здійснюється безкоштовно протягом п'яти років з дня введення цього Закону в дію, тобто до 1 січня 2018 року. З нового року за такі реєстраційні дії уже справлятиметься відповідна плата», - інформує управління юстиції.

Ознайомитися зі зразками необхідних документів та потрібною для громадських об’єднань інформацією можна на веб-сайті Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Житомирській області в рубриці «Відділ державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та громадських формувань» та в соціальній мережі Фейсбук.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: юстиція реєстрація громадських організацій 
Матеріали по темі