Місто

У Житомирі 33% пожежних гідрантів знаходяться в несправному стані, - Микола Дідківський

20 December 2017, 13:35

У Житомирі третина пожежних гідрантів знаходиться у несправному стані.

Про це на засіданні міськвиконкому 20 грудня доповів начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Микола Дідківський.

«З 725 пожежних гідрантів в місті 33% знаходяться сьогодні в несправному стані, це 242 пожежних гідранти. Незважаючи на те, що з міського бюджету були виділені кошти в 2016 році, щоб кардинально змінити цю ситуацію. Це проблема для міста, на якій я хотів би загострити увагу», - сказав Микола Дідківський.

За його інформацією, у 2016 році виділяли кошти на придбання пожежних гідрантів.

«Вони придбані, але знаходяться на складі. Наразі стоїть питання їх систематизувати і посилити роботу щодо встановлення. Це один із дуже важливих елементів оперативного вирішення питання гасіння пожежі, спасіння наших людей. Я би не сказав, що робота по встановленню (гідрантів) не ведеться: в минулому кварталі цифра була 260, зараз – 242, стане 230, але ситуація кардинально на краще не міняється», - повідомив начальник управління.

Заступник мера з питань ЖКГ Сергій Кондратюк пообіцяв особисто проконтролювати вирішення цього питання водоканалом.

«Я мав розмову з директором водоканалу: на майбутнє він виправиться і я проконтролюю, як вони виправлять ситуацію. Але я сам не розумію – як таке може бути: у Львові – 0 несправних гідрантів, у Новограді-Волинському – 0, а в нас 242. Це просто не порядок і таке відношення до обладнання, яке є складовою безпеки жителів міста», - зауважив заступник мера.

Головуючий на засіданні виконкому заступник мера Матвій Хренов запропонував через три місяці на виконкомі заслухати доповідь директора КП «Житомирводоканал» з цього питання. Заступник мера Сергій Кондратюк запропонував не відкладати так надовго і заслухати директора комунального підприємства на наступному засіданні по питанню встановлення гідрантів. Пропозицію Кондратюка одноголосно підтримали всі 15 присутніх членів виконкому.

Нагадаємо, у Житомирі в листопаді цього року горів приватний будинок на чотири квартири: за інформацією рятувальників, процес ліквідації загоряння значно ускладнювався постійними перебоями в роботі пожежного гідранту.

Як повідомляв Житомир.info, в червні 2015 року КП «Житомирводоканал» перевіряло гідранти в районі Корбутівки після пожежі в готельно-ресторанному комплексі «Relax». Тоді ж фахівці ДСНС повідомляли, що у Житомирі на обліку знаходиться 1110 пожежних гідрантів, серед яких 246 у несправному стані: після кожної перевірки рятувальники повідомляють керівництву КП «Житомирводоканал» про наявні недоліки та несправність пожежних гідрантів в обласному центрі, адже обслуговування та ремонт гідрантів – це компетенція водоканалу.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дідківський кондратюк  
Матеріали по темі