Події

За добу рятувальники Житомирської області витягнули зі снігових заметів 39 машин, серед яких дві «швидкі»

20 December 2017, 13:37

19 грудня оперативно-рятувальні підрозділи Житомирської області здійснили 14 виїздів для надання допомоги водіям, що потрапили в перипетії погодних умов.

Про це інформує прес-служба ДСНС у Житомирській області.

«Загалом за добу рятувальниками вивільнено зі снігових заметів 39 одиниць техніки. Найбільш складними видалися ділянки доріг на півдні області. Через затор із вантажівок було обмежено рух на 308 та 313 кілометрів траси Кременець – Біла Церква (Ружинський район) та 222 км траси Виступовичі – Могилів-Подільський (в районі с.Хажин, Бердичівського району). Зокрема, у Ружинському районі – це складна для руху ділянка звивистої горбистої вузької дороги, на якій утворився затор із вантажівок. Для відновлення руху, крім пожежної техніки, рятувальники залучили важку інженерну техніку (тягач КРАЗ) аварійно-рятувального загону із Житомира. Зі снігових заметів та заторів бійці ДСНС вилучили 8 одиниць техніки та розвели і врегулювали рух близько 500 автомобілів», - йдеться у повідомленні.

Також за добу вивільнили зі снігових заметів 15 вантажних автомобілів на трасі Виступовичі-Могилів-Подільський на межі Житомирської та Вінницької областей.

«19 грудня о 21:11 дослужби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що у м. Коростень необхідна допомога по вилученню швидкої допомоги зі снігового замету. Автівка застрягла по дорозі на виклик. Аби не затягувати час, фельдшер пішов до хворого пішки. З’ясувалось, що госпіталізація йому не потрібна. Самостійно вибратись із замету водій не зміг, тому на допомогу прийшли сусіди. Ще один виїзд на проведення аварійно-рятувальних робіт по вилученню автомобілю швидкої допомоги здійснили рятувальники у Коростишівському районі. Там лікарі поспішали на виклик до хворого у с.Садове. Проте проїхав частину шляху транспортний засіб розвернуло на слизькій дорозі і далі рухатись він не зміг. Рятувальники 20-ої Державної пожежно-рятувальної частин тросом протягнули автівку вперед, але її знову розвернуло поперек. Стало зрозумілим, що за викликом лікарі, доїхати, на жаль, не зможуть. Тому ними було прийнято рішення повертатись у районний центр. Бійці ДСНС знову під’їднали трос та тягнули карету швидкої до найближчого села, де більш безпечна ділянка дороги», - зазначили рятувальники.Як повідомляв Житомир.info, у ніч з 19 на 20 грудня 2017 року на вулицях міста працювала механізована протиожеледна бригада в складі 14 одиниць спецтехніки. Використано 166 т піскосуміші та 7 т солі.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дснс рятувальники техніка  
Матеріали по темі