Місто

На нараді в мерії говоритимуть про незадовільне прибирання житомирських тротуарів та зупинок

20 December 2017, 13:38

У Житомирі жахливий стан з прибиранням від снігу зупинок громадського транспорту.

До редакції Житомир.info 20 грудня зателефонувала читачка Людмила і поскаржилася на снігову «кашу» на зупинці ринку «Хмільники» на Богунії. Вона розповіла, що мами з візками не можуть зайти в тролейбус, тому що колеса грузнуть в снігу.

Заступник міського голови Житомира Сергій Кондратюк, який зокрема курує питання прибирання вулиць, розповів сайту, що проблема є, і її вирішуватимуть о 15 годині на традиційній «комунальній» нараді в мерії.

«На сьогодні працює техніка УАШ і ЖЕКів, яка зранку була виділена на очищення тротуарів. Сьогодні залучаються додаткові сили для очистки території, в тому числі зупинок громадського транспорту. Є проблема з зупинками, які знаходяться на балансі трамвайно-тролейбусного управління і не прибираються ніким. Сьогодні в міськраді буде нарада з цього приводу, і ми якраз будемо визначатися, що з цим робити. Це порядка 400 зупинок, деякі з яких не прибираються», - сказав заступник мера.

Він також нагадав, що за прибирання міських тротуарів відповідає кілька структур: комунальне підприємство «Управління автошляхів», ЖЕКи, а також установи і підприємства, на балансі яких знаходиться ця територія.

«Люди також повинні розуміти, що в приватному секторі за розчищення тротуарів відповідають самі жителі приватного сектору. Вони мають розчищати сніг від тротуарів і до бордюрів. Але цього не роблять. Вулиці Східна, Івана Мазепи – там ніхто нічого не чистить. Я не кажу вже про Мар’янівку, Мальованку. Якщо мова йде про зупинку на ринку «Хмільники», де знаходиться торговельний павільйон, то за її розчищення відповідає власник павільйону, бо там майданчик стоїть разом з кіоском. У місті порядка 75 таких зупинок, зблокованих з торговельними кіосками. Всі вони повинні прибиратися власниками цих торговельних павільйонів», - розповів Сергій Кондратюк.

Як повідомляв Житомир.info, звечора 18 грудня на вулиці міста вийшла майже уся техніка, яка є в розпорядженні міста. Минулої доби мерія відзвітувала, що на дороги Житомира висипали понад 160 тонн піскосуміші та 7 тонн солі.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кондратюк нарада дорога тротуар  
Матеріали по темі