Влада

Володимир Ширма розповів про особливості бюджету Житомирської області на 2018 рік

21 December 2017, 16:11

У наступному році за кошти обласного бюджету будуть фінансувати крім ПТУ ще шість коледжів та виділяти гроші на ремонт і утримання 7 тис. км доріг Житомирської області.

Про це в перерві сесії 21 грудня розповів журналістам голова обласної ради Володимир Ширма.

«Зараз у нас нове, що вищі навчальні заклади І-ІІ рівня акредитації будуть фінансуватися з обласного бюджету, це додатково шість коледжів. Це вперше, до цього не було такого. Нове ще – дороги, які передають на обласну державну адміністрацію, на місцевий бюджет. Це 7 тисяч км доріг, які будуть фінансуватися за рахунок субвенції з обласного бюджету, це понад 600 млн грн. Зрозуміло, що обласний бюджет в першу чергу має профінансувати свої обласні програми, які ми прийняли, до яких внесли зміни: це і «чорнобильське» питання, АТОшні питання, фізкультура, спорт, література і таке інше. Більше 25 програм. Ну і один з пріоритетних напрямків – збільшення фінансування на фізичну культуру та спорт, тому що треба цю галузь фінансувати, щоб потім менше йшло людей до лікарень. Тому збільшуємо фінансування майже на 30%: 61 млн грн передбачено на фінансування фізичної культури і спорту. Збільшується фінансування на всі напрямки: на освіту, на охорону здоров’я, на соціальних захист, на культуру», - сказав Володимир Ширма.

Він окремо зупинився на пріоритетності галузі охорони здоров’я.

«Це стосується обласної лікарні, на яку ми за два роки 110 мільйонів виділили і далі будемо продовжувати. Це й онкодиспансер, який ми хочемо до кінця цієї депутатської каденції зробити, щоб люди не боялися туди заходити. І зовні, і наситити обладнанням. Це й дитяча лікарня. Я там довго не був, але коли призначили головного лікаря і побував там, то багато в мене питань. І з нового року будемо проекти робити по приведенню до ладу операційних та інше», - розповів голова облради.

Нагадаємо, на сесії обласної ради 21 грудня депутати фактично без обговорення затвердили обласний бюджет на 2018 рік в розмірі 8,8 млрд грн.

Як повідомляв Житомир.info, облрада затвердила програму розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних із будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг місцевого значення в Житомирській області на 2018 рік.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Володимир Ширма бюджет облрада 
Матеріали по темі