Місто

Житомиряни діляться першими враженнями від ковзанки на Михайлівській

27 December 2017, 14:55

Менше доби минуло від офіційного відкриття ковзанки на Михайлівській, а її вже відвідало понад сотня людей. Випробувати новеньку льодову арену просто неба прийшла й Ірина з подругою.

«Ми перший раз ступили на цей лід, нам дуже подобається. Перше враження класне, але там є місце де не дуже добре покриття. Втім, я думаю, що з часом воно буде ставати ще краще і буде приходити іще більше людей. Якби іще освітлення було, ліхтарики, то було б ще крутіше», - каже Ірина Слюсар.

А от Настя зізнається: згадуючи усі ковзанки на яких доводилось їй кататись, особливо коли була маленькою дівчинкою, то цей лід подобається.

«Пам’ятаю, що це було не на такому місці, це було з батьком і на річці, десь у сім - вісім років. Тут я вперше і мені подобається», - розповідає Анастасія Кулінська.

Поруч із досвідченими та дорослими є й ті, хто чи не вперше став на ковзани. Зокрема, Агата. Дівчина розповідає: вдруге підкорює ковзанку, а тим, хто ніяк не наважиться ступити на лід, радить, що потрібно робити, аби все вдалося.

«Нам потрібно ковзатися правою і лівою», - показує майстер-клас з катання на ковзанці Агата Плохотишина.

На відміну від доньки, мама Катерина не так захоплюється центральною ковзанкою. Каже: є свої недоліки, однак те, що вона просто неба – це велика перевага.

«Покриття не дуже, тому що там є дуже великі западини, тобто не зручно. Ковзани також ідемо міняти, бо щось з ними не так. Чекали трішки кращого. Для дітей немає поручнів, за які вони можуть триматися. Це мінуси. Але плюс у тому, що це на вулиці, поряд люди, нормальне повітря», - ділиться Катерина Плохотишина.

Щодо взуття, а саме ковзанів, працівники ковзанки зауважують: його потрібно обирати чітко по розміру. Окрім цього обіцяють усіляко сприяти, щоб підібрати саме ті ковзани, в яких відвідувачам буде найзручніше.

«Найменший, якщо я не помиляюсь, 30 розмір, а найбільший 46, 47 та 48 розміри», - говорить працівник ковзанки Богдан Горів.

Зрештою, ковзанка у центрі Житомира працюватиме до кінця лютого з 10 ранку. Безкоштовно покататися на якій можуть діти-сироти, діти позбавлені батьківського піклування, діти із сімей учасників АТО та військовослужбовців, які загинули захищаючи країну від агресора.

Як повідомляв Житомир.info, 26 грудня на Михайлівській відбулося відкриття ковзанки під відкритим небом.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Михайлівська ковзанка 
Матеріали по темі