Влада

​Зміни до ПДР: у поліції Житомира розповіли, коли почнуть штрафувати за перевищення швидкості в межах населених пунктів

2 January 2018, 15:06

З 1 січня 2018 року в Україні почали діяти зміни до ПДР – транспортні засоби в населених пунктах мають рухатися не швидше 50 км/год.

За їзду зі швидкістю 51-60 км/год водіїв будуть попереджати, а за перевищення швидкості (61 км/год і більше) передбачений штраф у розмірі 3400 грн.


«Для пішоходів це буде більш безпечною швидкістю та й для водіїв, бо у них буде більше часу, щоб зреагувати на зміну дорожньої обстановки і за можливості уникнути ДТП. Також можемо додати, що наразі у нас немає, чим контролювати дане нововведення. Тому будемо звертатися до водіїв, щоби вони звикали до нового швидкісного режиму і відповідальніше ставилися до цього. Патрульна поліція тільки закликає до дотримання правил дорожнього руху, а коли вже з’являться у нас прилади для вимірювання швидкості, тоді вже будуть і відповідні санкції. Як повідомляв речник МВС, це станеться у першому кварталі 2018 року. Зараз ці прилади будуть тестуватися, проходити належну сертифікацію, аби вони були законними, щоб ці докази мали вагу, і тоді вже будуть притягуватися водії до адміністративної відповідальності», - зазначив прес-офіцер патрульної поліції Житомирської області Ігор Іванюк.

Як повідомляв Житомир.info, з 25 листопада почали діяти нові правила по видачі першого водійського посвідчення: його отримуватимуть на 2 роки з обмеженням швидкості до 70 км/год.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція ГУНП ДТП перевищення швидкості ПДР 
Матеріали по темі