Здоров'я

​За минулий рік у Житомирській області від отруєння грибами померли шестеро дорослих і одна дитина

3 January 2018, 11:35

Впродовж 2017 року грибами отруїлися 22 жителя Житомирської області, семеро людей померли. Про це повідомляє прес-служба обласного управління Держпродспоживслужби 2 січня.

«Зареєстровано 15 побутових випадків отруєння грибами з 22-ма потерпілими, серед яких 5 дітей віком до 17 років. Внаслідок отруєнь 7 осіб померло, в т.ч. одна дитина 2 років (в м.Бердичів – 2, в м.Житомир, с.Ігнатпіль Овруцького району, с.Царівка Коростишівського району, с.Дениші та в смт Новогуйвинське Житомирського району по 1). Причинами отруєння в усіх випадках стали дикорослі гриби, з них 1 – консервовані домашнього приготування, 12 – у вигляді готової страви (відварені, підсмажені) та 2 – вживання в сирому вигляді», – йдеться у повідомленні.

Також в управлінні інформують про загальну санепідеміологічну ситуацію по Житомирській області. Зокрема, наводять статистику спалахів інфекцій кишкової групи, внаслідок яких постраждали 38 осіб.

«Протягом 2017 року в Житомирській області зареєстровано 3 спалахи інфекцій кишкової групи, внаслідок яких постраждало 38 осіб, з них 32 дітей до 17 років (84,2%). Протягом 2016 року було зареєстровано 12 спалахів, під час яких перехворіло 153 особи, з них 90 дітей (58,8%). Всі спалахи були пов’язані з об’єктами підвищеного епідемічного ризику: ротавірусна інфекція серед учнів Житомирської міської гуманітарної гімназії №23, вірусний гепатит «А» серед вихованців дитячого навчального закладу №3 «Веселка» смт.Ємільчине та гастроентероколіт в їдальні ПАТ «Ушицький комбінат будівельних матеріалів» с.Гулянка Коростенського району серед працівників даного закладу», – зазначають в управлінні Держпродспоживслужби.

Окрім того, з початку 2017 року в області зареєстрували 4 побутових випадки ботулізму, внаслідок яких постраждало 5 дорослих осіб (1 – с.Рогізне Любарського району, 2 – у м. Бердичів та 2 – в с.Великі Мошківці Андрушівського району).

«Причинами отруєння в усіх 3 випадках стали продукти домашнього виготовлення: домашня тушонка та консервовані гриби; в одному випадку – рибні консерви промислового виробництва», – інформують у відомстві.

Як повідомляв Житомир.info, Держпродспоживслужба майже на 100 тис. грн оштрафувала підприємців Житомирської області.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держпродспоживслужба інфекція статистика 
Матеріали по темі