Економіка

Держпродспоживслужба майже на 100 тис. грн оштрафувала підприємців Житомирської області

27 December 2017, 10:02

За 9 місяців 2017 року головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області винесло 25 постанов про застосування господарських штрафів на загальну суму 93 500,00 грн.

Про це 26 грудня повідомила прес-служба ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області.

«За 9 місяців 2017 р. ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області винесено 25 постанов про застосування господарських штрафів на загальну суму 93 500,00 грн, стягнуто до державного бюджету – 112 839,00 грн з урахуванням штрафів за 2016 рік. До суб’єктів господарювання застосовані фінансові санкції відповідно до статті 44 Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції», - інформує прес-служба.

За даними управління, за даний період фахівці відділу ринкового та метрологічного нагляду ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області здійснили 35 перевірок, у 27 суб’єктів господарювання, або 77%, встановлені порушення вимог чинного законодавства.

«За ланцюгом постачання, згідно оперативного сповіщення, проведено 7 позапланових заходів, де підтверджено невідповідність продукції встановленим вимогам, виявленої у її розповсюджувачів. Перевірки здійснювались у суб’єктів господарювання, що займаються розповсюдженням ігор та іграшок для дітей, мийних засобів, ламп побутового використання (електричних ламп розжарення, освітлювальної апаратури), обладнання електронного та електричного, приладів на газоподібному паливі та радіобладнання», - йдеться в повідомленні.

Під час перевірок зверталась увага на наявність та належне застосування знаку відповідності, наявність інформації про найменування, адресу виробника або уповноваженої особи на державній мові, застережливої інформації щодо застосування продукції, наявність документації та декларацій про відповідність та ін..

Як повідомляв Житомир.info, влітку цього року Держпродспоживслужба оштрафувала підприємця з Житомира, який торгує електричним обладнанням, та посадову особу АЗС.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Госпродпотребслужба штраф  
Матеріали по темі