Влада

Мер Житомира відповів на петицію щодо встановлення пам’ятника Степану Бандері

4 January 2018, 09:24

Клопотання про спорудження (створення) пам'ятників, (монументів) місцевого значення порушуються перед місцевими органами виконавчої влади підприємствами, установами, організаціями та об'єднаннями громадян.

Про це йдеться у відповіді міського голови Сергія Сухомлина на петицію щодо встановлення пам’ятника Бандері.

На сайті електронних петицій Житомирської мерії є звернення, яке було стовідсотково підтримано і набрало більше 250 голосів.

Петиція Максима Андрійовича Ікара була опублікована на сайті Житомирської міськради 20 жовтня 2017 року, і зранку 21 листопада 2017 року отримала необхідну кількість голосів.

«В основі державницької політики України має лежати ідея вшанування людей чиє ім’я асоціюється з безкомпромісною боротьбою та змаганням за Українську державність. Ім'я Степана Андрійовича стоїть в одному ряду з іменами Тараса Григоровича чи Богдана Хмельницького. Тому важливо у кожному місті вшанувати пам’ять великого борця за волю і соборність України», - йдеться у тексті петиції.

«Вашу електронну петицію стосовно встановлення пам'ятника Степану Андрійовичу Бандері в м. Житомирі розглянуто. Повідомляємо, що спорудження (створення) пам'ятників (монументів) державного і місцевого значення, їх проектування, виготовлення та встановлення регламентується наказом Державного комітету України з будівництва та архітектури, Міністерства культури і мистецтв України від 30.11.2004 № 231/806 «Про затвердження Порядку спорудження ( створення ) пам'ятників і монументів».

Відповідно до зазначеного наказу клопотання про спорудження (створення) пам'ятників, (монументів) місцевого значення порушуються перед місцевими органами виконавчої влади підприємствами, установами, організаціями та об'єднаннями громадян. Для подальшого розгляду піднятого питання, Вам необхідно надати до департаменту містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради (м. Житомир, вул. Покровська, 6) такі документи :

обґрунтування доцільності спорудження (створення) пам'ятника (монумента) у даному населеному пункті з відповідними висновками управління культури обласної державної адміністрації;

погодження з органом місцевого самоврядування місця встановлення з урахуванням генерального плану населеного пункту, іншої містобудівної документації, планування та забудови, що історично склались;

фінансово-економічне обґрунтування вартості спорудження (створення);

зазначення відповідних джерел фінансування», - йдеться у відповіді на петицію.

Нагадаємо, 1 січня 2018 року націоналісти влаштували смолоскипну ходу Житомиром до дня народження Бандери.

Як повідомляв Житомир.info, за 9 днів петиція про встановлення у Житомирі пам’ятника Степану Бандері зібрала 88 підписів.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Сухомлин мер Бандера пам'ятник  
Матеріали по темі