Місто

За 9 днів петиція про встановлення у Житомирі пам’ятника Степану Бандері зібрала 88 підписів

29 October 2017, 17:11

Встановити у Житомирі пам’ятник Степану Бандері запропонував житомирянин Максим Ікар, який 20 жовтня зареєстрував відповідну петицію на сайті Житомирської міської ради.

«В основі державницької політики України має лежати ідея вшанування людей чиє імя асоціюється з безкомпромісною боротьбою та змаганням за Українську державність. Ім'я Степана Андрійовича стоїть в одному ряду з іменами Тараса Григоровича чи Богдана Хмельницького. Тому важливо у кожному місті вшанувати память великого борця за волю і соборність України», – йдеться у тексті.

За 9 днів петиція зібрала 88 підписів з необхідних 250. Віддати свій голос житомиряни зможуть ще впродовж 80 днів.

Нагадаємо, приймати електронні петиції громадян Житомирська міська рада почала 3 листопада 2015 року.

Електронні петиції - це колективне звернення громадян, що дає можливість донести свої ініціативи до Житомирської міської ради. Петиція має набрати не менше 250 підписів впродовж трьох місяців для її подальшого розгляду відповідальними особами Житомирської міської ради. Електронні петиції повинні стосуватися питань, які відносяться до повноважень та компетенції міської ради.

Як повідомляв Житомир.info, У Житомирі замість гранітного Пархоменка встановили бронзового Ольжича. Захід зібрав більше сотні людей. Під час свого виступу голова Організації українських націоналістів Богдан Червак звзначив, що пам’ятник Ольжичу у Житомирі перший не лише в Україні, але й у світі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі